O nouă candidatură pentru şefia BVB: Cristian Sima

0

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti au aprobat vineri (19 februarie 2010) în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA), candidatura lui Cristian Sima pentru postul de preşedinte al BVB.

La expirarea termenului statutar pentru depunerea candidaturilor, 3 persoane îşi depuseseră candidatura pentru postul de preşedinte, respectiv Stere Farmache, actualul preşedinte al BVB, Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor şi Mircea Botta, preşedintele Casei de Brokeraj Romcapital, însă Cristian Sima s-a folosit de o prevedere care îi permite depunerea candidaturii în timpul AGA, dacă jumătate plus unul dintre cei prezenţi sunt de acord.

Cristian Sima a mai fost membru al Consiliului de Administraţie (CA) al BVB, dar a intrat în conflict cu alţi membri din conducere şi s-a retras din acest post în august 2007, din cauza opiniilor sale tranşante privind direcţiile de dezvoltare ale bursei. De asemenea, Sima a fost, până joi, membru în CA al Bursei de la Sibiu, percepută în piaţa ca rivală a BVB.

Candidatura de ultim moment a lui Sima nu a fost o surpriză, deoarece demisia sa cu o zi în urmă din CA al Bursei de la Sibiu a fost interpretată în piaţă ca o intenţie clară de a candida pentru funcţia de preşedinte al BVB. Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti s-au întrunit vineri în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor pentru modificarea statutului Bursei şi listarea acţiunilor pe propria piaţă reglementată.

Acţionarii au aprobat listarea bursei pe propria piaţă, în termen de cel mult şase luni, dar au respins propunerea de reducere a numărului membrilor Consiliului de Administraţie de la 9 la 7. Vineri după amiază va avea loc şi o AGA Ordinară în care acţionarii vor alege un nou Consiliu de Administraţie, cu mandat pe 4 ani, inclusiv pe noul preşedinte al BVB.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.