EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Victor Ponta: Vreau ca Ion Iliescu să rămână preşedinte de onoare al PSD

0

Candidatul la preşedinţia Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat vineri (19 februarie 2010) dimineaţă la Senat, că îşi doreşte ca fostul şef al statutului, Ion Iliescu, să rămână preşedintele de onoare al formaţiunii.

”Vreau ca domnul Ion Iliescu să rămână preşedintele de onoare, vreau ca domnul Adrian Năstase, ca toţi ceilalţi oameni, şi Mircea Geoană, toţi care au făcut ceva pentru acest partid să rămână alături de noi şi să construim viitorul partidului propriu”, a precizat Ponta. El a reiterat ideea că nu este de acord cu votul pe liste al conducerii formaţiunii pe care o reprezintă.

”Vreau să am alături de mine nu o echipă de doi-trei oameni care au pierdut înfiorător alegerile în decembrie şi care nu pot să ajungă vicepreşedinţi decât dacă sunt pe lista lui Mircea Geoană sau a cuiva. Vreau să am alături de mine oameni care au încredere în 1.700 de delegaţi şi cu care să construim o soluţie pentru viitor”, a spus vicepreşedintele PSD.

Întrebat dacă nouă candidaţi pentru şefia PSD sunt mulţi, el a răspuns că ”sunt doi de fapt: cineva din trecut şi cineva din viitor”. Candidatul la preşedinţia PSD a menţionat că preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase, nu se va răzgândi, în opinia sa, în privinţa candidaturii, mulţumindu-i, totodată, pentru sprijinul pe care i l-a declarat.

”Îi mulţumesc şi vreau să nu-l dezamăgesc. (…) Sunt sigur că partidul nostru vrea să aibă o şansă pentru viitor şi atunci în mod sigur trebuie să dai o nouă şansă partidului”, a mai spus Ponta. În opinia sa, Adrian Năstase nu doreşte să intre în nicio echipă la acest Congres pentru că împărtăşeşte părerea de a nu face liste cu tot felul de colegi, care nu sunt în stare să fie aleşi decât ”în spatele” unuia dintre candidaţi.

”Vreau să am alături de mine oameni respectaţi de toţi ceilalţi, oameni care au obţinut voturi şi acasă la ei, şi aici în Congres, şi voi putea să fac echipă cu toţi aceşti oameni, nu cu gaşca mea sau cu prietenii mei, ci cu oameni respectaţi de partid”, a spus Ponta. El a apreciat că, atâta vreme cât votul nu este pe listă, alegerea preşedintelui şi a secretarului general la Congres şi a celorlalte funcţii la Consiliul Naţional reprezintă o variantă bună.

Totodată, vicepreşedintele PSD a menţionat că nu îi poate spune liderului PSD, Mircea Geoană, să-şi retragă candidatura. ”Asta ne spusese domnul Geoană: că va merge ori la Cotroceni, ori va sprijini o echipă tânără. Dacă s-a răzgândit, e decizia dânsului”, a menţionat Ponta.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.