EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

În PSD gruparea comuniştilor a învins gruparea interlopilor

Liderul grupului senatorial al PD-L, Traian Igaş, a declarat duminică (21 februarie 2010) că în PSD a câştigat gruparea foştilor comunişti, care l-a susţinut pe Victor Ponta, în faţa grupării „interlopilor”, care l-a susţinut pe Mircea Geoană la şefia social-democraţilor.

„Ce mă preocupă este că regăsesc în PSD două grupări: a foştilor comunişti şi a actualilor – poate că sunt puţin sever – interlopi. Limbajul folosit în PSD ne duce în zona oamenilor care se contopesc cu lumea interlopă” – a afirmat senatorul democrat-liberal. Igaş a mai spus că şi-ar fi dorit ca deputatul Victor Ponta să câştige preşedinţia PSD fără ajutorul liderilor social-democraţi Ion Iliescu şi Adrian Năstase.

„Mi-aş fi dorit ca Victor Ponta să câştige pe propriile puteri, nu susţinut de Ion Iliescu, Adrian Năstase, oameni care, în opinia mea, reprezintă trecutul comunist. Aş fi vrut să ne desprindem de trecutul comunist, dar, practic, este aceeaşi Mărie cu altă pălărie” – a apreciat Igaş. Referitor la recentele plecări ale unor parlamentari PSD la grupul independenţilor din Legislativ, liderul senatorilor democrat-liberali a apreciat că probabil vor mai exista astfel de migraţii dacă independenţii intenţionează să-şi creeze un partid.

„Cred că indiferent de cine ar fi câştigat alegerile la PSD, ar fi existat anumite mişcări şi migrări dintr-o parte în alta. Am auzit şi eu că sunt oameni care vor să-şi înfiinţeze un nou partid, e treaba lor. Dacă vor să-şi înfiinţeze un nou partid, înseamnă că mai sunt doritori de a părăsi corabia PSD-ului, pentru că la ceea ce au în momentul de faţă nu este suficient să formezi un partid cu anumite pretenţii, mai ai nevoie de oameni” – a considerat senatorul PD-L Traian Igaş.

Deputatul Victor Ponta a câştigat funcţia de preşedinte al PSD, în faţa fostului lider, Mircea Geoană, la Congresul social-democraţilor. În urma acestui congres, duminică, deputatul Ioan Munteanu şi senatorul Şerban Mihăilescu au anunţat că demisionează din PSD şi se alătură Grupului parlamentarilor independenţi, reprezentat la guvernare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata