MAE va lansa „Ghidul cetăţeanului român care doreşte să lucreze în spaţiul UE”

0

Românii care intenţionează să meargă la muncă în spaţiul comunitar vor putea găsi informaţii utile referitoare la normele din cele 26 de state şi la condiţiile de acces al acestora pe piaţa muncii consultând un ghid elaborat în acest scop de Ministerul Afacerilor Externe.

Lucrarea, intitulată „Ghidul cetăţeanului român care doreşte să lucreze în spaţiul Uniunii Europene”, va fi lansată marţi (23 februarie 2010) la Librăria „Mihail Sadoveanu” din Capitală, în prezenţa ministrului de Externe, Teodor Baconschi.

Materialul conţine informaţii referitoare la aspecte generale privind dreptul de muncă în statul respectiv, chestiuni legate de liberalizarea pieţei de muncă, restricţii ale pieţei de muncă, informaţii referitoare la obţinerea autorizaţiei de muncă, datele de contact ale responsabililor pe probleme de muncă de la ambasadele României în statele UE, datele de contact ale autorităţilor locale cu competenţe în domeniul muncii şi securităţii sociale din ţara respectivă, precum şi cele mai importante reglementări în domeniu.

Ghidul este elaborat cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României în statele respective, având în vedere şi cazurile consulare cu care aceştia s-au confruntat.
„Ghidul cetăţeanului român care doreşte să lucreze în spaţiul Uniunii Europene” reprezintă un nou material de informare elaborat de Ministerul Afacerilor Externe, care se alătură „Ghidului călătorului român în străinătate”, lansat în iulie 2009, altor materiale de informare, precum şi atenţionărilor periodice de călătorie ale MAE în diferite ţări de pe glob,  pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români aflaţi în străinătate.

În acest sens, MAE recomandă ca, înainte de orice călătorie în străinătate, cetăţenii români să se informeze, să verifice atât sfaturile, condiţiile şi alertele de călătorie disponibile pe site-ul www.mae.ro, precum şi alte informaţii oficiale furnizate de instituţii ale statului român şi de autorităţile ţării în care doresc să se deplaseze.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.