Octav Cozmâncă: Mulţi dintre cei care au pierdut la Congresul PSD „îşi merită soarta”

0

Fostul preşedinte executiv al Partidului Social Democrat, Octav Cozmâncă, a declarat duminică (21 februarie 2010) că rezultatul alegerilor de sâmbătă din PSD este o răzbunare a ”şmecheriilor” şi ”maşinaţiunilor” din 2005 iar mulţi dintre cei care au pierdut la Congresul Naţional extraordinar al PSD ”îşi merită soarta”.

”În 2005, la Congresul de la acea vreme, s-au făcut tot felul de prostii, maşinaţiuni şi şmecherii şi cei care au câştigat atunci au câştigat pe nedrept iar lucrurile se răzbună în timp. Mă mir că a durat aşa mult. Mulţi care se dau mari politicieni astăzi, au trădat atunci. Îşi meritau şi îşi merită soarta”, a afirmat Cozmâncă.
Fostul liderul social-democrat a criticat în termeni duri şi organizarea de sâmbătă a Congresului Naţional extraordinar al PSD, despre care spune că a fost un ”circ”.

”Realmente a fost un circ. Dacă asta a fost organizare de congres, atunci … Se organizau mai bine adunările la CAP-uri înainte, decât congresul ăsta. Asta-i capacitatea, ăsta-i nivelul, asta-i concepţia, asta-i mentalitatea la unii şacali”, a spus Octav Cozmâncă. În ceea ce priveşte alegerea lui Victor Ponta în funcţia de preşedinte al PSD, Cozmâncă apreciază că noul lider este ”o speranţă”.

”Este o speranţă. Să vedem faptele. Deocamdată, este o doză de încredere mai mare decât până acum. Să vedem faptele, să vedem echipa care se conturează, să vedem dacă vor clarifica raporturile între centru şi teritoriu şi să conducă, nu doar să fie conduşi”, a afirmat Cozmâncă. Totodată, el a exclus orice posibilitate de revenire în partid.

”Eu sunt un om hotărât şi serios. Eu nu mă mai întorc de unde am plecat. Am plecat motivat şi s-a demonstrat că am avut totală dreptate”, a spus fostul preşedinte executiv al PSD, care intenţionează să lanseze, în curând, un nou partid, intitulat Alianţa Naţională a Stângii Democrate (ANSD). Lansarea noului partid ar putea avea loc în săptămânile viitoare.

”Am lăsat să se încheie circul ăsta. Vreau să am asigurate toate condiţiile. Până nu am asigurat tot ce îmi trebuie, nu vreau să încep şi să abandonez. Vreau să fac ceea ce trebuie şi cum trebuie. Culoarul există, pentru că ei nu vor fi partid de stânga cu tot cu Ponta şi mama şi tata lui Ponta. Eventual vor fi de centru-stânga, dar de stânga nu pot fi niciodată”, a fost de părere Octav Cozmâncă.
El nu exclude posibilitatea ca o parte dintre membrii PSD să fie cooptaţi în noua echipă de la ANSD. ”Este posibil, dar nu la grămadă, ci selectiv. Există oameni care sunt, într-adevăr, de stânga şi nu doar mimează şi declară că sunt de stânga”, a conchis Octav Cozmâncă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.