EUR
4,84 RON
(-0.02%)
USD
4,25 RON
(+0.3%)
GBP
5,32 RON
(+1.16%)
CHF
4,53 RON
(+0.11%)
BGN
2,47 RON
(-0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.36%)
CAD
3,13 RON
(+0.71%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,96 RON
(+0.6%)
JPY
0,04 RON
(+0.34%)
CZK
0,18 RON
(+0.17%)
INR
0,06 RON
(+0.68%)

Şerban Mihăilescu, Culiţă Tărâţă şi Ioan Munteanu au demisionat din PSD şi se alătură grupului independenţilor

Senatorul Şerban Mihăilescu şi deputaţii Culiţă Tărâţă şi Ioan Munteanu au demisionat duminică (21 februarie 2010) din Partidul Social Democrat şi au decis să se alăture grupului independenţilor, condus de Gabriel Oprea, împreună cu care intenţionează să formeze un nou partid politic.

„Lucrăm la un nou partid”, a anunţat Mihăilescu, care a adăugat că noua formaţiune politică va avea o orientare de centru-stânga şi va reprezenta ‘o noutate pe piaţa românească”. Şerban Mihăilescu este senator de Teleorman şi secretarul Comisiei economice, industrii şi servicii din Senat.
Inginer de profesie, a ocupat funcţia de secretar general al Guvernului în perioada 2000-2003. Potrivit acestuia, decizia de a se alătura independenţilor este urmare a faptului că ”experienţa şi expertiza” sa ”nu au mai fost folosite în partid”.

”S-a încheiat încă o etapă din viaţa PSD, la care am participat din toată inima. Le urez succes colegilor mei. Văd că în ultimul timp experienţa şi expertiza mea nu au mai fost folosite de partid.
Mă alătur grupului independenţilor, nu voi pleca niciodată la un alt partid, pentru că am fost şi rămân un om de stânga. L-am primit pe Gabi Oprea, în urmă cu mulţi ani, în PSD, am lucrat cu el şi în Executiv, şi în partid.

Este un om care mă respectă şi pe care îl respect. Pentru mine, la vârsta mea, este o nouă provocare să particip la o nouă construcţie politică. Într-adevăr, acum interesul naţional presupune ieşirea din criza economică. Sunt un om care, cu bune, cu rele, îşi iubeşte ţara” – a declarat Şerban Mihăilescu.
Ioan Munteanu este deputat PSD de Neamţ şi membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. De profesie inginer agronom, Ioan Munteanu este la al doilea mandat de deputat. În legislatura trecută, el a ocupat funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor.

A fost, de asemenea, prefect de Neamţ şi viceprimar al municipiului Piatra Neamţ. Ioan Munteanu a fost declarat de Institutul de Politici Publice ”Cel mai bun parlamentar din Moldova” în anii 2006 şi 2007.
”Am decis să mă alătur Grupului parlamentarilor independenţi din dorinţa de a lucra împreună cu oameni ale căror opinii, credinţe şi convingeri le împărtăşesc. Îl cunosc pe Gabriel Oprea din perioada în care ocupa funcţia de ministru al Administraţiei iar eu pe cea de prefect al judeţului Neamţ.

Un om pe care îl respect şi îl apreciez pentru verticalitatea şi corectitudinea sa, valori de la care nu se abate niciodată. Am colaborat foarte bine, domnul Oprea fiind un bun cunoscător al realităţilor şi problemelor din administraţie şi care s-a implicat, ca ministru, în gestionarea şi soluţionarea acestora” – a declarat Ioan Munteanu.
El a subliniat că se alătură Grupului independenţilor pentru a sprijini Guvernul în Parlament. ”Pentru a ne aduce, împreună, contribuţia la depăşirea crizei economice prin care trece România”, a adăugat Munteanu.

”Sunt convins că din interiorul grupului din care fac parte, începând de astăzi (n.r. – duminică), vocea mea se va putea face auzită în ceea ce priveşte domeniul agriculturii şi al industriei alimentare şi că voi primi tot sprijinul din partea liderului grupului şi a colegilor mei în promovarea proiectelor pe care le am pe domeniul meu de specialitate”, a afirmat fostul social-democrat Munteanu.
”M-am înscris astăzi în Grupul parlamentarilor independenţi. Consider că agricultura, un sector atât de important, poate cel mai important din România, trebuie tratat cu mai mult interes şi vreau să-mi aduc contribuţia la aceasta.

Am decis ca începând cu data 22 februarie să mă înscriu în rândul grupului independenţilor din Parlament. Prin activitatea pe care o voi desfăşura aici voi fi în măsură să-i ajut mai mult pe cei care m-au trimis în Parlament, primarii din judeţul Neamţ şi domeniul agriculturii, în general. Timpul va dovedi că ceea ce spun astăzi îşi va găsi concretizarea în realitate.
Ca şi colegul meu Ioan Munteanu, care îşi desfăşoară activitatea tot în domeniul agriculturii, mă voi simţi acasă între foştii mei colegi care astăzi sunt independenţi. Este nevoie de o forţă politică nouă de centru-stânga în România, care să sprijine Guvernul în eforturile pentru depăşirea crizei” – a declarat fostul social-democrat Culiţă Tărâţă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata