Cum se plăteşte în 2010 impozitul pe profit

Incepand din acest an, firmele vor achita in fiecare trimestru un sfert din birul de anul trecut, actualizat cu rata inflatiei.

.
Plata anticipata a impozitului pe profit a intrat in vigoare incepand cu 2010 pentru toate firmele.

Cu toate acestea, multi contabili si consultanti fiscali inca nu stiu cum sa aplice prevederile Codului Fiscal, pe care le considera neclare. Si asta deoarece reprezentantii Ministerului Finantelor Publice (MFP) inca nu au explicat ce impozit vor trebui sa achite companiile care au fost pe pierdere anul trecut, microintreprinderile care au platit impozit de 3% pe venit sau firmele care si-au suspendat activitatea, spune Luminita Hosu, director economic la Expert Star Consulting.

In plus, ea sustine ca „platile anticipate ii dezavantajeaza pe toti contribuabilii. Rezultatele din 2010 nu vor fi bune. 90% dintre societatile cu care lucram prevad ca anul acesta va fi unul mai prost decat 2009 si impozitul real va fi mai mic decat cel anticipat”.

In opinia avocatului Gabriel Biris, noul sistem de declarare si de plata a impozitului pe profit va lovi in special firmele mici, dar si pe cele care au inregistrat anul trecut rezultate mai bune decat cele pe care le vor avea in 2010.

Integral in Evenimentul Zilei

Citește și
1 Comentariu
  1. Laurentiu Cremene spune

    uluitor,numai la noi se putea intimpla asa ceva:impozit pe profit anticipat!Si daca societatea nu are profit sau profit zero sau e falimentara??????

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.