Marko Bela: Nu se conturează o eventuală „tăiere” a alocaţiilor pentru copii

0

Guvernul nu a luat nicio decizie privind o eventuală „tăiere” a alocaţiei pentru copii în cazul familiilor cu o situaţie materială mai bună, a declarat luni (22 februarie 2010) vicepremierul Marko Bela, care a adăugat că, deocamdată, nici nu se conturează o asemenea soluţie.

„Nu s-a luat nici o decizie în acest sens şi nici nu se conturează deocamdată o astfel de soluţie”, a explicat Marko Bela. El a spus că o asemenea decizie nu poate fi luată fără o analiză serioasă în cadrul coaliţiei guvernamentale şi a reiterat că ministrul Muncii, Mihai Şeitan, s-a „grăbit” să facă declaraţii.

„E nevoie de o analiză şi de o corelare în ceea ce priveşte alocaţia pentru copii. Nici vorbă că am fi ajuns la vreo concluzie în acest sens. Dacă e vorba de protecţia socială a vreunei categorii, atunci trebuie să discutăm şi să convenim asupra anumitor soluţii. Am discutat în linii mari, dar nu am ajuns la nicio concluzie.

Am convenit că vom avea o dezbatere pe această temă şi vom încerca să ne corelăm în această problemă. Dl. Şeitan s-a grăbit cu această declaraţie”, a susţinut vicepremierul. Marko Bela a completat că reprezentanţii PD-L au fost de acord că „problema e complicată şi trebuie studiată foarte atent”.
Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a avansat, vineri, ideea plăţii diferenţiate a alocaţiei de stat pentru copii, considerând că nu mai trebuie acordate aceste sume pentru copiii ai căror părinţi au venituri mari.

Potrivit vicepremierului Marko Bela, în cadrul şedinţei de luni a coaliţiei guvernamentale au fost dezbătute şi unele probleme legate de legea pensiilor, precum şi alte chestiuni curente. Întrebat despre protocolul de colaborare locală PD-L – UDMR de la Bistriţa Năsăud care nu a fost încă încheiat, Marko Bela a precizat că nu sunt „noutăţi” la acest capitol.

„Acolo trebuie să avem un subprefect care n-a fost încă numit, dar vom rezolva şi acea problemă”, a dat asigurări el. Protocolul de colaborare la nivel judeţean între organizaţiile de Bistriţa-Năsăud ale PD-L şi UDMR a rămas nesemnat, deşi liderii celor două filiale anunţaseră că vor face acest lucru încă de acum 3 săptămâni.
Semnarea protocolului a fost tergiversată din cauză că liderul judeţean al democrat-liberalilor s-a arătat nemulţumit de nominalizarea făcută de UDMR pentru postul de subprefect – fostul inspector şcolar Laszlo Borsos.

Imediat după aceea, organizaţia municipală a UDMR Bistriţa s-a întrunit în cadrul unei adunări generale şi, pe fondul aceleiaşi nemulţumiri, a cerut retragerea sprijinului politic pentru preşedintele UDMR Bistriţa-Năsăud, pe motiv că acesta a făcut nominalizarea pentru postul de subprefect şi a purtat negocierile cu PD-L fără să se consulte cu cei de la municipiu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.