Pârtia de schi „Mioarele” de la Voineasa a primit finanţare de la Ministerul Turismului

0

Ministerul Turismului a aprobat finanţarea primei pârtii de schi – Mioarele – din staţiunea Voineasa, care face parte dintr-un proiect amplu de turism din România, cel mai mare domeniu schiabil.

Acest proiect va uni prin pârtii de schi şi staţiuni montane, 5 judeţe – Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba şi Sibiu. „Am primit cei 28 de milioane de euro, pentru pârtia ‘Mioarele’ în zona Vidra – Obârşia Lotrului. Urmează proiectul tehnic, licitaţia şi în vară vor demara lucrările efective. Mă bucur de faptul că după 20 de ani, zona din munţii Parâng delimitată de Voineasa – Vâlcea, Păltiniş – Sibiu, Rânca -Gorj, Petroşani -Hunedoara începe să îşi valorifice potenţialul turistic uriaş pe care îl are.

Aici va fi Austria României”, a precizat primarul din Voineasa, Gheorghe Dobrin. Demersurile privind înfiinţarea staţiunilor de iarnă din perimetrul sus-amintit sunt începute de mai bine de 2 ani, demersuri care au întâmpinat multe obstacole pricinuite de obştile de proprietari.
Zona Vidra – Obârşia Lotrului este aşezată la peste 1.200 de m altitudine, de-a lungul lacului de acumulare Vidra – al treilea ca mărime din ţară – şi străbătută de DN 7A , Râmnicu Vâlcea – Petroşani. Lacul de acumulare Vidra este prevăzut în proiect pentru agrement. Pârtiile de schi vor fi dotate cu instalaţii de produs zăpadă artificială şi cu telegondolă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.