Schimbarea lui Mircea Geoană de la conducerea Senatului, un pas necesar trecerii la parlamentul unicameral

0

Deputatul PD-L Sulfina Barbu apreciază că Partidul Social Democrat ar trebui să-l schimbe pe Mircea Geoană de la preşedinţia Senatului dacă vrea să arate că nu se opune voinţei cetăţenilor de trecere la un parlament unicameral şi la reducerea numărului de parlamentari, considerând că acesta a făcut ”tot ce i-a stat în putere pentru a tergiversa schimbarea Parlamentului”.

Sulfina Barbu consideră că schimbarea lui Mircea Geoană de la conducerea Senatului este un pas necesar trecerii la parlamentul unicameral, potrivit unui comunicat transmis luni (22 februarie 2010). ”Este o sfidare a cetăţenilor şi nu este de acceptat acest lucru: chiar preşedintele Senatului să se opună voinţei cetăţenilor de trecere la un parlament unicameral şi la reducerea numărului de parlamentari. Mircea Geoană pare că devine berbecele PSD contra parlamentului unicameral şi a reducerii numărului de parlamentari.

Ultima misiune politică a fostului şef al PSD este să facă tot ce îi stă în putere pentru a tergiversa schimbarea Parlamentului. Este preţul cu care îşi va ţine funcţia de la Senat”, se arată în comunicat. Sulfina Barbu subliniază că dacă PSD vrea să arate că schimbarea conducerii are un efect real pentru cetăţeni, atunci să susţină adoptarea rapidă a parlamentului unicameral şi reducerea numărului de parlamentari.

„Primul pas în sensul acesta îl reprezintă schimbarea lui Mircea Geoană, care a făcut tot posibilul să tergiverseze procedurile necesare transpunerii în realitate a referendumului”, susţine Sulfina Barbu. Potrivit secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, Biroul Permanent Naţional al formaţiunii a decis luni ca social-democraţii să îl susţină, în continuare, pe Mircea Geoană la preşedinţia Senatului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.