Toyota a primit citaţii de la autorităţile SUA în cazul automobilelor rechemate la service

0

Toyota Motor Corp a anunţat luni (22 februarie 2010) că a primit o citaţie de la Marele Juriu Federal pentru documente legate de problemele la pedalele de acceleraţie şi de frână, care au dus la rechemarea în service-uri a milioane de vehicule, în SUA, transmite Reuters.

De asemenea, producătorul auto japonez a primit o cerere de la organismul de reglementare a pieţei de capital din SUA (Securities and Exchange Commission-SEC) pentru a furniza documente cu privire la problemele cu care se confruntă autoturismele Toyota. Compania a anunţat că va colabora cu autorităţile americane în aceste investigaţii.

Toyota Motor Corp a anunţat, săptămâna, trecută că va adăuga la toate modelele un sistem de suprareglare a frânelor, care reduce puterea motorului când pedalele de acceleraţie şi de frână sunt acţionate în acelaşi timp. De asemenea, preşedintele companiei nipone, Akio Toyoda, a anunţat numirea unui şef responsabil cu calitatea vehiculelor pentru fiecare mare regiune geografică, pentru a coordona activitatea nou-înfiinţatului ‘Comitet special pentru calitatea globală’. Acesta va fi condus chiar de Akio Toyoda.

În ultimele săptămâni, compania niponă a anunţat o serie de retrageri de pe piaţă din cauza unor probleme la pedalele de acceleraţie şi de frână. În perioada ce a trecut din toamna anului trecut şi până în prezent, Toyota, cel mai mare constructor auto din lume, a rechemat la service peste 8,67 milioane de autovehicule vândute în întreaga lume.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.