Angajaţii Fabricii de ţigarete din Sfântu Gheorghe protestează faţă de retragerea licenţei

Aproape o sută de angajaţi ai Fabricii de ţigarete din Sfântu Gheorghe au fost trimişi luni (22 februarie 2010) în concediu, în urma retragerii licenţei de fabricaţie din cauza datoriilor pe care societatea le are către bugetul de stat.

Liderul sindical, Sandor Csaba, a declarat că maşinile de fabricaţie au fost sigilate în cursul zilei de luni, iar muncitorii au fost trimişi acasă. Acesta a menţionat că oamenii sunt îngrijoraţi de perspectiva de a rămâne fără locuri de muncă, drept urmare marţi dimineaţă, de la ora 11,00, vor participa la o acţiune de protest în curtea fabricii, după care vor înainta un memoriu autorităţilor locale şi centrale prin care vor cere să se găsească o soluţie pentru ca fabrica să-şi poată continua activitatea.

Potrivit liderului sindical, majoritatea datoriilor pe care societatea le are către bugetul de stat datează dinainte de privatizare. Fabrica de ţigarete din Sfântu Gheorghe este una dintre cele mai vechi întreprinderi din judeţul Covasna, fiind înfiinţată în urmă cu aproape 110 ani.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.