Bădescu (PD-L) îi solicită lui Vlădescu să suspende plata anticipată a impozitului pe profit

Senatorul PD-L Iulian Bădescu îi solicită ministrului Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, să întreprindă demersurile necesare pentru suspendarea aplicării prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.106/2007 care introduce sistemul plăţilor anticipate pentru impozitul pe profit datorat de societăţile comerciale.

Într-o scrisoare deschisă adresată lui Vlădescu, senatorul PD-L îi solicită acestuia să întreprindă măsuri pentru ca aplicarea acestui act normativ să se facă „strict în funcţie de rezultatele concrete ale exerciţiului economico-financiar în curs” al operatorilor economici care sunt subiectul acestei Ordonanţe.
Iulian Bădescu reaminteşte că Ordonanţa a fost aprobată de Senat în 28 noiembrie 2007, însă nu a fost dezbătută de camera inferioară a Parlamentului, „nici până în ziua de azi”.

„Ordonanţa prevede, începând cu 1 ianuarie curent, modificări de substanţă în declararea şi plata impozitului pe profit, modificări de natură să afecteze negativ activitatea societăţilor comerciale, cu precădere a celor din sectorul privat…
Date fiind condiţiile crizei, nimeni nu poate garanta că exerciţiul economico-financiar în derulare va fi unul fast pentru operatorii economici. Mai degrabă anul 2010 va fi un an mai greu 2009, un an în care profitul real înregistrat de societăţile comerciale va fi mai mic chiar şi decât cel anticipat în cele mai pesimiste estimări”, a susţinut senatorul democrat-liberal.

El atrage atenţia că societăţile comerciale vor avea şi mai mult de suferit dacă se vor împrumuta pentru a plăti anticipat un impozit pentru un profit inexistent, „sau, şi mai rău, pentru a plăti anticipat un impozit pe pierdere”. „Considerăm inoportună plata anticipată a impozitului pe profit, aşa cum este ea legiferată prin O.U.G. nr.106/2007”, a conchis Bădescu.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.