Emil Boc: Nu se pune problema impozitării pensiilor sub 1.000 de lei şi a tăierii alocaţiilor

Primul-ministru Emil Boc a declarat marţi (23 februarie 2010) la postul public de radio, că nu se pune problema impozitării pensiilor sub 1.000 de lei şi nici a tăierii alocaţiilor pentru copii.

„Nu se pune problema tăierii alocaţiilor pentru copii. Nu există niciun fel de problemă cu plata salariilor, pensiilor, alocaţiilor sociale. Avem resursele financiare aferente şi acum şi pentru viitor şi nu se pune în pericol plata acestora, după cum nu s-a pus şi nu se pune problema impozitării pensiilor care sunt sub 10 milioane de lei vechi, aşa cum este în momentul de faţă. Să fie clar şi fără echivoc”, a dat asigurări premierul.

Emil Boc a explicat că nu s-a discutat despre „dispariţia” alocaţiei pentru copii, pentru că acordarea acesteia este un drept constituţional. „Cuantumul este cel pe care îl stabileşte statul în mod concret. În programul de guvernare avem o prevedere care vizează creşterea alocaţiilor pentru copii în perioada 2010 -2013 şi acordarea lor diferenţiată în funcţie de venit. Cum se va face această alocaţie diferenţiată în funcţie de venit vom vedea.

Vom dezbate public cea mai bună formulă”, a adăugat Emil Boc. Şeful Executivului a amintit că în domeniu există şi un proiect legislativ adoptat deja de Senat şi trimis la Camera Deputaţilor. „Nu se pune problema ca alocaţia să dispară. Nici într-un caz. Resping categoric orice afirmaţie de genul: ‘Guvernul vrea să facă economii la buget pe seama copiilor’ . Exclus acest lucru.

Nu ne-am propus sub nicio formă să facem economii la acest capitol. Alocaţiile vor fi plătite în continuare”, a subliniat el. Premierul a menţionat că problema acordării diferenţiate a alocaţiilor pentru copii va fi supusă dezbaterii publice. „Trebuie păstrată o sumă care să se dea oricărui copil din această ţară”, a susţinut Emil Boc.

Întrebat dacă le-a cerut marţi în şedinţa de Guvern miniştrilor să nu mai facă declaraţii despre măsuri care nu fac parte din programul de guvernare, ameninţându-i cu remanierea, Emil Boc a refuzat să confirme, spunând că sunt lucruri ce ţin „de bucătăria internă”. „Sursele să fie surse. Noi suntem o echipă solidară. (…) Important este că avem miniştri capabili în Guvernul României.

Iată şi dovada actelor adoptate astăzi, extrem de consistente în ceea ce înseamnă susţinerea economiei, a mediului de afaceri, a tinerilor, a celor care construiesc locuinţe şi punem accent pe acest aspect. Partea de bucătărie internă este specifică oricărui Guvern şi nu e destinată publicului”, a explicat premierul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.