EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Iniţiativa legislativă pentru protejarea agenţilor economici a primit aviz favorabil la Senat

0

O propunere legislativă care priveşte protejarea agenţilor economici care au de încasat bani de la stat, iniţiată de senatorul liberal Emilian Frâncu, a primit marţi (23 februarie 2010) avizul favorabil al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital a Senatului.

„Deoarece neachitarea de către instituţiile publice a prestaţiilor realizate, din cauza nevirării sumelor respective de la bugetul de stat către bugetele locale, pune agenţii economici în situaţia neplăcută de a nu îşi putea onora obligaţiile fiscale către bugetul de stat, este necesar un proiect de act normativ care să prevadă posibilitatea compensării debitelor pe care agenţii economici le au la instituţiile publice locale’, a declarat parlamentarul vâlcean Emilian Frâncu.

Propunerea legislativă a senatorului vizează măsuri de protecţie a întreprinderilor mici şi mijlocii în sensul că, la cererea contribuabilului, organul fiscal poate stinge creanţele fiscale administrate de acesta cu sumele pe care debitorul le are de primit de la bugetele instituţiilor/administraţiilor publice locale, reprezentând ‘contravaloarea bunurilor livrate şi/sau a serviciilor prestate pentru obiective de investiţii publice a căror finanţare este asigurată prin alocări de la bugetul de stat în baza unor hotărâri de guvern, sume neachitate datorită nevirării acestora de la bugetul de stat către bugetele locale.’

Pe de altă parte, Frâncu spune că reprezentatul guvernul a precizat că o asemenea lege ar suplimenta munca prestată a funcţionarilor publici. „Eu sunt de părere că în condiţii de criză mai degrabă muncesc în puls 10 funcţionari publici decât să dea faliment 10 agenţi economici. Eu sper ca această propunere legislativă să devină lege. Statul să-şi recupereze singur banii pe care tot el nu i-a virat la timp, tradus pe româneşte”, a mai spus parlamentarul vâlcean.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.