România trece prin cea mai dificilă perioadă după al Doilea Război Mondial

2

Premierul Emil Boc a declarat marţi (23 februarie 2010) în cadrul întâlnirii dintre reprezentanţii Guvernului şi Asociaţiei Comunelor din România, că trebuie luate „măsuri nu foarte plăcute”, din cauza situaţiei foarte dificile în care se află România în această perioadă.

„România trece în aceşti ani prin cea mai dificilă perioadă după ce-Al Doilea Război Mondial. Această criză ne-a arătat că avem unele puncte slabe din punct de vedere economic”, a afirmat Emil Boc. El a adăugat că Guvernul pe care îl conduce are obligaţia de a repara „derapajele din ultimii 20 de ani”. „Ştiu că munca pe care o face un primar durează 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

O mare parte din sarcină cade pe umerii dumneavoastră, pentru că sunteţi cei care au contact prima dată cu cetăţeanul”, a adăugat primul-ministru. Acesta a răspuns la solicitările exprimate de primarii din mai multe comune în cadrul Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România. Referindu-se la cofinanţarea proiectelor Uniunii Europene, Emil Boc a spus că Guvernul a adoptat un act normativ pentru a putea asigura partea de cofinanţare ce nu poate fi suportată de primăriile locale.

„Primăriile pot folosi o garanţie de la stat pentru această cofinanţare. Când aţi câştigat un proiect, aveţi 30% pe contractul de finanţare”, a completat ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga. Premierul României a mai adus în discuţie un program, parteneriat al Ministerului Administraţiei şi Internelor cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, în urma căruia toate satele din România vor fi electrificate.

La Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România mai participă ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea şi ministrul Mediului şi Pădurilor, LAszlo Borbely.

Citește și
2 Comentarii
  1. mario spune

    noi sintem saraca tara bogata si prost administrata,pacat ca ne ducem de ripa,iar guvernantii nostrii stiu asta dar vopsesc purceaua moarta din cotet.situatia este nu grava ci foarte grava,si se va agrava si mai mult in urm,atorii ani,cind vom platii ce imprumutam acum.luminita de la cap[atul tunelului sa stins de mult,acum in capatul tunelului,este o luminare.

  2. laurentiu69 spune

    Are dreptate! Guvernul Boc seamana leit cu Guvernul Petru Groza. Distruge mica initiativa privata si minte poporul cu „marete reforme si realizari”! Cand se vor trezi toti vom fi deja in urma Albaniei. Uitati-va unde a dus isteria si populismul in fosta Iugoslavie!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.