Şase luni de scutire de la plata asigurărilor sociale pentru firmele ce angajează şomeri

Executivul a adoptat marţi (23 februarie 2010) un act normativ prin care firmele ce angajează şomeri vor beneficia pentru o perioadă de şase luni de scutire la plata contribuţiei de asigurări sociale, a declarat, la finalul şedinţei de Guvern, premierul Emil Boc.

‘Preocuparea de bază a Guvernului este şi rămâne locul de muncă al cetăţenilor români. Azi (n.r marţi) am adoptat un act normativ prin care firmele ce angajează şomeri vor beneficia pentru o perioadă de 6 luni de scutire la plata contribuţiei de asigurări sociale. Sperăm ca prin această măsură să putem aduce circa 50.000 locuri de muncă şi să putem menţine şomajul în limite convenabile şi să creăm noi locuri de muncă’, a explicat Emil Boc.

Primul ministru a precizat că, în februarie, până în acest moment, şomajul este la nivelul lunii ianuarie, 8,1 la sută. ‘Până în acest moment nu avem creştere în februarie faţă de ianuarie. Numărul de şomeri este de 745.690 şomeri’, a precizat şeful Executivului, subliniind că, în cifre, se observă o uşoară diminuare faţă de ianuarie. Emil Boc a afirmat că, prin această măsură, autorităţile speră să poată ajuta ‘economia românească, firmele, oamenii, să găsească mai uşor un loc de muncă’.

‘Această măsură nu este una izolată. Este parte a unui pachet de măsuri pentru susţinerea mediului de afaceri, a economiei româneşti pentru depăşirea acestei perioade şi pregătirea relansării economice‘, a mai spus Boc. Şeful Guvernului a adăugat că, pentru a beneficia de această măsură, cei angajaţi trebuie să fi fost în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă cel puţin trei luni şi să nu fi avut, în ultimele şase luni, contract cu firma care îi angajează.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata