EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

Vedetele de la Hollywood strâng cureaua

0

Criza îi obligă pe actori să-şi reducă onorariile… În urmă cu patru ani, Tom Cruise băga în buzunar 80 de milioane de dolari pentru interpetarea lui Ethan Hunt din ‘Mission: Impossible III’. Acum se pregăteşte de seria a patra pentru suma de ‘numai’ 20 de milioane de dolari.

Nu trebuie să-i purtăm însă de grijă având în vedere că va mai lua un procent din încasări, mai ales dacă filmul va avea succes, notează ziarul El Pais. Denzel Washington a fost nevoit să accepte anul acesta o importantă reducere a onorariului său pentru filmul ‘Unstoppable’: 15 milioane de dolari, în loc de 20 de milioane, cum era obişnuit. Kate Winslet o fi câştigat anul trecut Oscarul pentru cea mai bună actriţă, dar salariul ei nu depăşeşte 4 milioane de dolari.

În timp ce Julia Roberts a renunţat la rolul principal din filmul ‘The Proposal’ pentru că i se oferea prea puţin, comparativ cu cele 15 milioane primite pentru ‘Duplicity’.
Acum a acceptat să joace în ‘Eat, pray, love’ pentru o sumă ‘modestă’ de sub 10 milioane. ‘The Proposal’ a ajuns în mâinile Sandrei Bullock, pentru un salariu mult mai mic, deşi filmul a fost unul cu cele mai mari încasări ale anului 2009. “Nu pot să mă plâng.

Ar trebui să fiu mulţumită pentru sumele jignitor de mici, pe care le-am primit anii aceştia pentru filme care nu se anunţau prea bune’, a recunoscut Bullock cu sinceritatea care o caracterizează. Candidata la Oscar pentru filmul ‘The blind side’, Bullock este printre puţinele care vorbesc de bani în public, o temă aproape tabu la Hollywood. Şi este capabilă să accepte reducerile drastice cu care se confruntă o industrie, care motiva până de curând vedetele sale să ceară salarii de milioane de dolari.

Cei care cereau 15 milioane pentru a începe doar să negocieze se mulţumesc acum cu 10 milioane. Iar pretenţia lor de a percepe un procent din încasări, precum 22,5% de care a beneficiat Cruise cu fiecare participare a sa la seria ‘Misiune imposibilă’, este deja de domeniul trecutului.
Se vor bucura de o parte din încasări, cel mult după ce studioul îşi va recupera investiţia. În aceste vremuri de restrişte, eşecul unui film nu ţine doar de strălucirea unu star de cinema.

Cu excepţia lui Will Smith şi Angelinei Jolie, care continuă să transforme în aur tot ceea ce ating, multe vedete şi-au pus sub semnul întrebării credibilitatea la ora încasărilor unui film. Revista Forbes şi-a permis să facă anul acesta o listă a starurilor care, în 2009, nu şi-au meritat salariile, în care figurează nume sonore, precum Will Ferrell, Eddie Murphy, Ewan McGregor şi Tom Cruise.

Faptul că 2009 a fost unul din anii cu cele mai mari beneficii din istoria Hollywood-ului, depăşind 10,6 miliarde de dolari, nu a însemnat şi o ameliorare a finanţelor vedetelor. Unele din filmele cu cel mai mare impact la public, precum ‘Avatar’, ‘Up’ sau ‘Star Trek’ nu au în distribuţia lor vedete cu nume mari. De unde şi faptul că primul pe lista întocmită de Vanity Fair, a celor 40 de actori cu cele mai mari salarii la Hollywood, este Daniel Radcliffe, care joacă rolul lui Harry Potter.

În orice caz, criza nu stârneşte mare îngrijorare în rândul vedetelor. Unii, precum George Clooney, îşi completează veniturile cu spoturi publicitare. ‘Sunt participări ocazionale care îmi permit să facă ceea ce vreau’, spune Clooney. Şi să joace în filme, precum ‘The Men Who Stare at Goats’, pentru care nu a primit bani decât după lansarea pe ecrane.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.