Vlădescu: Nu putem acorda granturi şi subvenţii pentru că nu avem resurse financiare

România nu poate acorda granturi şi subvenţii pentru că nu dispune de resurse financiare, a declarat marţi ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, la finalul discuţiilor cu membrii grupului parlamentar al PD-L, din Senat.

Întrebat de ziarişti dacă vreun senator i-a reproşat declaraţia cu pensiile, Vlădescu a spus că nimeni nu i-a reproşat nimic, cu excepţia unui singur senator care i-a reproşat că nu există o susţinere suficientă pentru agenţii economici în situaţie de criză. „Nu putem să dăm granturi şi subvenţii pentru că nu avem resurse financiare”, a afirmat oficialul MFP.

El a precizat că a discutat „de toate” cu senatorii PD-L, de la buget la infrastructură, legea responsabilităţii fiscale şi susţinerea autorităţilor locale. „Le-am spus ce am făcut, ce intenţionăm să facem şi ce vrem să facem şi nu putem pentru că nu avem spaţiu fiscal – autostrăzi, spitale, susţinerea agriculturii”, a menţionat ministrul Finanţelor.

În ceea ce priveşte solicitarea premierului Emil Boc de continuare şi accelerare a procesului de reducere a numărului de taxe parafiscale, Vlădescu a precizat că problema taxelor parafiscale este în analiză şi, în funcţie, de aceasta, va fi redus „tot ce poate fi redus”.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    Mai taiati din venituri de 10-20000 euro si veti avea resurse.INTRODUCETI IN LOC DE COTA UNICA, COTA GRADUALA.Plateste cel cu venit de 1200 ron, inozit de 16% ca si cel cu 20000 euro, si CAS la fel.Asta e jaf pe fat, bataie d joc la adresa SARACILOR, BUCURIA SMECHERILOR.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.