ANAF în situaţia de a-şi vedea inspectorii cercetaţi penal

Asociaţia pentru Prevenirea Abuzurilor Fiscale a cerut ANAF să acţioneze pentru recuperarea posibilelor datorii faţă de stat de la mai mulţi oameni de afaceri din sectorul imobiliar, considerând că aceştia beneficiază de avantajul poziţiei lor publice.

Pe lista persoanelor fizice care au efectuat tranzacţii imobiliare ce ar trebui să fie controlate de către Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală se regăsesc Silviu Prigoană, Radu Mazăre, Cristian Boureanu, Gheorghe Ştefan şi Silviu Pistol, persoane protejate de imunitatea parlamentară, fără ca afacerile acestora să fie afectate, în timp altor dezvoltatori le-a fost pus sechestru pe bunuri şi terenuri, pentru tranzacţii cu valori mult mai mici, a declarat, miercuri, preşedintele APAF, Garbis Kehaiyan, într-o conferinţă de presă.

‘Unele persoane care au realizat tranzacţii imobiliare beneficiază de imunitate parlamentară şi nu sunt controlate, deşi au făcut tranzacţii cât noi toţi la un loc. Pe lista celor care au realizat cele mai mari tranzacţii se regăsesc Silviu Prigoană, Radu Mazăre, Cristian Boureanu, Gheorghe Ştefan şi Silviu Pistol – concurenţa lui Gigi Becali’, a afirmat Garbis Kehaiyan.

Potrivit preşedintelui APAF, inspectorii ANAF au realizat 272 de controale, în perioada septembrie 2009 – februarie 2010. ‘Cei 4.000 de inspectori ai ANAF au realizat 272 de controale în septembrie 2009 – februarie 2010.
ANAF pretinde că are de recuperat TVA în valoare 84 miliarde lei, pentru tranzacţii efectuate în perioada 2000 – 2008, din care peste 73 de miliarde reprezintă sume de la cei care au făcut între 2 şi 5 tranzacţii, asta deşi legea a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2010, iar declararea persoanelor fizice ca plătitori de TVA a devenit obligatorie din 2008.

Citeste si:  Sorin Blejnar, audiat la DNA în dosarul privind insolvenţa Realitatea Media

Numărul total de tranzacţii realizat în perioada 2006 – 2008 se ridică la 278.118. Ne întrebăm câţi ani le-ar trebui inspectorilor ANAF să finalizeze controalele’, a spus Garbis Kehaiyan. Membrii APAF au început să depună plângeri împotriva ANAF pentru abuz în serviciu.

‘În primul rând, persoanele neimpozabile au devenit impozabile. Chiar şi condiţiile în care persoanele vizate sunt impozabile, nu există bază legală a ordinului potrivit căruia se pot percepe impozite în perioada 2006 – 2008. Vom face plângere la Parchet pentru că nu înţelegem cine va plăti sumele din 2000 – 2004, care nu sunt cuprinse în nicio legislaţie, la fel ca şi cele 84 miliarde de lei din 2006 – 2007.

Practic, inspectorii fiscali ai ANAF pot fi acuzaţi de neglijenţă în servicu sau abuz în serviciu dacă nu au găsit nicio persoană fizică care să fi făcut tranzacţii fără să fi plătit TVA’, a explicat Garbis Kehaiyan.

Citeste si:  Toate modelele Dacia vor avea motor Euro 5, din 2011

De asemenea, reprezentanţii APAF susţin că în urma rapoartelor de inspecţie fiscală realizate de ANAF, persoanele controlate au fost catalogate ca având un risc ridicat fiscal, ceea ce reprezintă un abuz. Potrivit acestora, persoanele asupra cărora ANAF a spus sechestru pe bunuri nu mai pot plăti sumele aferente TVA-ului solicitat de autorităţi.

Tranzacţiile pentru care trebuia plătit TVA sunt cele cu locuinţe noi şi cu terenuri construibile, cu caracter de continuitate şi cu valori mai mari de 35.000 de euro (prag practic nesemnificativ într-o perioadă de boom al pieţei imobiliare). În perioada 2006-2008 au fost vândute pe persoană fizică întregi ansambluri rezidenţiale, pe fondul falsei impresii că nu se vor aplica regulile de plată a TVA la persoanele fizice.

În perioada 2006-2008, conform datelor Fiscului, circa 8.000 de persoane fizice au realizat 85.000 de tranzacţii imobiliare. Potrivit reprezentanţilor Nexia România, numai unu la sută din aceste persoane s-au înregistrat ca plătitori de TVA.

Citește și
25 Comentarii
 1. rata alex. spune

  D-l. pres. A.P.A.F, doctoral de dinti Kehaiyan Garbis Vicentiu, mare specialist in constructii, dinti,cai,motociclete,schiuri ,etc.., numai in sectorul 3 (de ce oare ?!?), este de toate, pentru toti. O data ce ai de-a face cu el, i-ti blestemi tota viata care o mai ai de trait. El cel ce-a realizat blocuri de top pentru locuit : CELE MAI URATE (khiciuri de ghetou), CELE MAI PROST EXECUTATE (rezistenta minima mult sub cele admisibile date de proiectant, la actiuni ordinare si mai ales extraordinare), CU RISC DE DISTRUGERE IMINENTA LA ACTIUNEA UNOR CUTREMURE MAI MARI, CU INSTALATII SI RACORDURI SUB ORICE CRITICA SI IMPROPRII FUNCTIONARII LA PARAMETRII OPTIMI (materiale si manopera de slaba calitate si montaj incorect). Lucreaza dupa principiu : EXECUTIE CAT MAI IEFTINA, VANZARE CAT MAI SCUMPA, PROMISIUNE NEREALIZATE< DUPA INCASAREA BANILOR DE LA PROSTI. E un tepar fara scupule, a se vedea ROMANIA LIBERA din 29 iulie 2008, Gandul din Ian. anul acesta, SI MAI ALES “EXISTA VIATA DUPA CUTREMUR” DE LA PROTV.

 2. Anonimus spune

  De ce ziaristii nu ii verifica pe cei ca Kehaiyan Garbis Vicentiu (ziarul Gandul 28.01.2010, editie on-line) spune Marinel Oltenasul la nr. 15:
  Cumparatorii acuza constructorul Forest Construct, firma detinuta de medicul Garbis Vicentiu Kehaiyan de frauda
  In cadrul emisiunii de stiri difuzata de Pro TV in data de 22.11.2007, mai multe persoane care au cumparat locuinte intr-un bloc construit de firma Forest Construct, care este detinuta de medicul stomatolog Kehaiyan din Bucuresti, au acuzat faptul ca locuinrele cumparate erau nefinisate, lucrarile de constructie facute de mantuiala, iar imaginile prezentate de Pro TV impreuna cu * celor pagubiti mai mult decat socante.
  Toti proprietarii astfel pagubiti au declarat ca vor actiona in judecata firma Forest Construct si vor cere daune constructorului
  Doctorul Kehaiyan – un armean care repara dinti si conduce motociclete
  Are 30 de ani, e medic stomatolog si e mandru ca provine din neamul armenilor. Acesta este Garbis Vicentiu Kehaiyan, un doctor cunoscut in Bucuresti. Parintii sai au fost doctori. Tatal, chirurg, mama, specialist in expertize medicale. Garbis a urmat insa profesia bunicii sale, cea de stomatolog. Strabunicii lui sunt veniti in Romania dupa 1915. Acest moment ii aduce aminte despre trecutul tumultuos al familiei sale. „O data cu noi au venit in Romania multe familii de armeni. Cei mai multi s-au stabilit in Cadrilater, dar, cand acest teritoriu a fost cedat Bulgariei, majoritatea a preferat sa se stabileasca in Romania. Acum, circa 90 la suta din familii sunt plecate peste Ocean, in Statele Unite ale Americii. Si din familia mea cei mai multi au plecat acolo”, ne-a povestit Garbis. Despre felul de a fi al armenilor, tanarul ne-a declarat simplu: „Armenii sunt perfectionisti. Poate de aceea si eu sunt asa riguros cu mine. Incerc sa fac orice poate fi facut, atat in afaceri, cat si in viata personala”. Vorbele sale sunt confirmate de activitatea de zi cu zi. Pe langa faptul ca „repara” danturi, el se ocupa si de afaceri in constructii. Are pana si o herghelie de cai, la Comarnic. „Am 12 cai, pursange si semigrei”, ne-a dezvaluit armeanul. Pana acum a incercat mai multe metode de facut bani: a investit in industria lemnului, a incercat sa puna pe picioare o ferma de vaci. Pana la urma a investit in constructii si intr-un cabinet de stomatologie.
  Vip-urile autohtone fac coada la usa armeanului
  „Am prieteni multi pentru ca m-am nascut si am crescut in Romania. Armenii, din pacate, nu sunt intotdeauna uniti. Ne intalnim, de obicei, la sarbatorile religioase. Dar eu ma simt liber in ceea ce fac, fara sa am complexul unui strain”, a adaugat Garbis. Tanarul are hobby-uri dintre cele mai trasnite. Pe langa schi sau calarie, el are pasiunea offroad-ului. Are o motocicleta special facuta pentru curse extreme. „Particip la curse deseori pentru ca imi place. Nu mi se pare un lucru iesit din comun”, a subliniat stomatologul. Perfectionismul la care face referire i-a dat insa si batai de cap. In societatea romaneasca s-a lovit, ca si multi altii, de birocratie. Acest fapt insa nu l-a impiedicat, spune el, sa faca ceva care ii place. „Daca vrei, in Romania poti obtine multe. De la afaceri pana la placeri personale. Sunt obisnuit cu societatea romaneasca”, a adaugat Garbis. El spune ca nu i s-a impus niciodata sa pastreze un anume tip de viata conform traditiei din care face parte. Respecta, pur si simplu, obiceiurile: se intalneste cu familii de armeni, merge la intalniri ale membrilor comunitatii langa Biserica Armeneasca. Aceste lucruri nu il impiedica sa traiasca si sa faca ceea ce isi doreste in Romania. Mai mult decat atat, a castigat increderea multora dintre vip-urile autohtone care nu rateaza momentul sa vina la el pentru a-si pune la punct dantura.
  Informatii Forest Construct, Ansambluri Rezidentiale construite de Forest Construct si de pe Eco-Civica, Jurnal din iulie 2009
  In cadrul sedintei APM Bucuresti, s-au solicitat acorduri de mediu. Astfel domnul doctor de dinti Kehaian Garbis – Vincentiu isi propune sa construiasca pe bd. 1 Decembrie 1918 nr. 18 din sectorul 3 un imobil 2S+P+8. Documentatia de urbanism este emisa ilegal. La fel ca 80% din PUZ-urile acestui sector cu o conducere infractionala. Proiectul este returnat celor care l-au conceput. SC Golden Blitz, revine cu o noua incercare de a-si impune construirea unui local in strada Razoare nr. 32 din sectorul 6. Comisia a constatat, in acest caz, FALSUL IN ACTE PUBLICE comis de beneficiarii care ravnesc la materializarea proiectului pe un teren V1A. Decizia o va lua conducerea APM Bucuresti, respectiv noul director Nedelcu (consilier municipal din partea PSD), caruia se pare ca nu ii prea pasa de parerea specialistilor acestui for desemnat de Prefectura Capitalei. Si SC Chimopar SA din bd. Theodor Pallady nr. 50 (sectorul 3) pretinde acord de mediu pe un PUD ilegal, ca si cei din sectorul 2 care solicita un PUD la fel de fraudulos in Dobroesti si are si un proces, pentru un act in nulitate, el cu sotia Valentina fiind parati.

 3. cristi spune

  Cred ca domnii de la ANAF au terminat cu controalele abuzive pe care le-au inceput impotriva oamenilor si au inceput sa comande articole (vezi financiarul.ro), sa scrie pe bloguri si sa posteze comentarii la articole. Nu mai aveti cai de aparare si ati inceput cu jocurile murdare? Chiar asa s-a ajuns ca persoanele pe care le platim din banii nostrii sa incerce sa discrediteze anumite persoane doar pentru faptul ca sunt presedintii anumitor asociatii care le stau in cale (aici fiind cazul APAF-ului)? Eu sunt o persoana care am cumparat un apartament nou fara a plati TVA si am urmarit problema pentru ca am inteles ca mi-se poate cere TVA-ul acum pentru acel apartament, lucru care mi-se pare cea mai mare tampenie pe care a putut sa o scoata statul roman.

  1. admin spune

   PRECIZARE de la ADMIN:
   Articolul la care faceti referire este preluat de la Agentia Nationala de Presa AGERPRES
   Iar daca doriti un prim articol care face referire la persoana pe care o aparati, va recomand:
   http://www.financiarul.ro/2010/05/27/culmea-business-ului-romanesc-un-mort-este-administrator-la-doua-firme-blitz-construct-si-forest-inn-construct

 4. cristi spune

  PENTRU ADMIN:
  In primul rand comentariile lui „rata alex” si „Anonimus” fac referire stric la persoana domnului Kehaiyan ca persoana fizica iar comentariul meu face referire la presedintele APAF (despre care este si articolul). Cred ca normal ar fi (daca ati fi un moderator impartial) sa le spuneti lucrul acesta celor 2 care au postat inaintea mea.
  In al doilea rand vazand comentariul dumneavoastra nu pot sa inteleg decat ca am avut dreptate…
  In al treilea rand „persoana” pe care eu o „apar” nu este domnul Kehaiyan si este Asociatia pentru Prevenirea Abuzurilor Fiscale, care, din cate vad, se doreste a ajunge la ea prin discreditarea presedintelui…..

 5. david spune

  APAF-ul are dreptate in fata ANAF-ului. Nu poti sa vii acum sa ceri tva pentru acum 5 ani (ca acum te-ai trezit tu…). Si toate comentariile si acuzatiile la adresa domnului presedinte Garbis Kehaiyan nu sunt decat niste incercari ale ANAF-ului de a lua ochii opiniei publice de la adevarata problema: aplicarea retroactiva a unei legi. Oricum BRAVO domnule Kehaiyan Garbis!

 6. andrada spune

  sunt o persoana care a dorit sa cumpere un apartament de la Kehaiyan.Citind comentariile de mai sus, am observat ca se face o mare confuzie: APAF si Garbis Kehaiyan.Daca APAF urmareste sea clarifice problema TVA, Garbis Kehaiyan nu vrea altceva decat sa -si scape pielea si obrazul foarte patat.Facand o paranteza, n inteleg cum un astfel de om poate fi presedintele APAF.!?Cine il cunoaste, stie ce vorbesc.Pentru a va convinge, mergeti la oricere din blocurile lui, vorbiti cu presedintii de asociatii de proprietari de la aceste blocuri, vorbiti cu oamenii pagubiti, vorbiti si urmariti reportajele PROTV.Daca dupa aceea, veti mai crede ca sunt doar vorbe in vant, aveti tot dreptul sa o spuneti.A, si dupa ce vizionati unul din blocurile construite de Kehaiyan, rspundeti-va sincer la intrebarea : oare as avea curaj sa locuiesc intr-un asemenea bloc?Dar sa mai am incredere intr-un asemenea om?Cred ca respunsul il veti gasi singuri!

 7. laurentiu spune

  intamplarea face sa il cunosc personal pe garbis, sa imi fie prieten si sa ii cunosc toate calitatile si defectele dar si toate problemele pe care le-a avut. ma intreb de unde stiu persoanele de mai sus de detaliile emisiunii de la protv in conditiile in care aceasta emisiune nu pomeneste nimic de numele lui. ma mai intreb si daca cei care au postat articole negative despre ceea ce a construit dca au curajul sa isi divulge identitatea pentru a se demonstra in instanta, pe baza de expertize daca blocurile au probleme structurale si daca celelalte probleme exista in mod real. este meritoriu modul in care acesta a reusit sa domoleasca avantul ANAF insa este pacat ca denigratorii sub acoperire ii creaza acestuia un real prejudiciu. si inca ceva, cei care il cunosc personal stiu ca dincolo de defectele pe care acesta le are, garbis este o persoana deosebita.

 8. andrada spune

  pentru Laurentiu ,
  intra pe Exista viata dupa cutremur, si o sa vezi ca dupa prezentarea acestor erori grave la blocurile lui Kehaiyan, o sa vezi pe actele filmate numele Kehaiyan Garbis Vincentiu.De acolo se vede clar ca sunt blocurile lui.Apoi, daca zici ca il cunosti, inseamna ca sti si ce a construit.Ii recunosti blocurile din exterior si daca ai fost doar o data sa le vizionezi.Poate il cunosti ca prieten, dar ca om nu cred ca ai ce sa apreciezi la el.Nu are bune maniere, nici macar respect pentru vreun client al sau.Daca ar fi sa fi sincer cu tine, te-ai muta in vreun bloc construit de el?Si inca ceva, nimeni nu il denigreaza, toata lumea spune adevarul.Du-te sa vezi blocurile lui si apoi o sa te convingi singur!

 9. anonim spune

  bravo d-mnule medic de dinti, KEHAIAN GARBIS, da-i tare, executa blocuri ca cele ce le-au prezentat PRO TV, in “exista viata dupa cutremur”, unde te-ai ascuns de “canera de filmat”, ca asa-i legea celor cu bani “luati” de la “cei fraieriti de dv.”, FA IN CONTINUARE BLOCURI BUNE DE “CAVOURI” DUPA CUTREMURE, CLADIRI URATE, PROASTE SI NEFUNCTIONALE, ca legea in Romania este numai pentru prosti ca noi nu pentru excroci, evazionisti, tupeisi. Acum este presedinte la APAF, aperi cauza persoanelor fizice ce ca dezvoltatori de blocuri, au vandut apartamente la “fraieri”. Dar cu SRL-urile, unde administrator era un MORT DE ANI DE ZILE SI DATORII ERAU CU CARUL”, de ce nu le a-i construit ? Va spun ei de ce : DE SMECHER, AI LUAT SI TVA-ul DE LA “FRAIERI” DAR LA “STAT” NU VREI SA DAI NIMIC. Stii cum se cheama asta ? H O T I E

 10. silvi spune

  oare vede cineva EVAZIUNEA pe care o face Garbis Kehaiyan?Oare trbuie sa mergem toti la el sa se trezeasca?sa dea oamenilor inapoi banii necuveniti pe care i-a furat?Zice ca blocurile lui, pardon cocinile lui, sunt scutite de TVA!!!De ce?De ce trebuie sa plateasca tot cumparatorul care i-a dat lui banii toti, cu TVA inclus, cind a cumparat apartamentul de 2 lei?Unde mai pui ca trebuiT SA MAI SCOTI BANI DIN BUZUNAR CA SA STAI DECENT INTR-O CASA CARE AR TREBUI SA FIE NOUA.

 11. Tudor spune

  Domnule Kehaiyan LASA-NE SA MAI AVEM O SANSA CU TVA-ul!!PLEACA DE UNDE AI VENIT!LASA OAMENNII CINSTITI, CARE CHIAR MUNCESC, SA -SI REZOLVE PROBLEMELE.SI DACA MAI AI UN PIC DE RESPECT FATA DE CEEA CE INSEAMNA ROAMANIA SI OAMENII DIN ACEASTA TARA, REPARA TOT CE TREBUIA SA CONSTRUIESTI CORECT DE LA INCEPUT, INAINTE SA VINA VREUN CUTREMUR, SA PICE BLOCURILE CAPCANA RIDICATE DE TINE PRIN DIVERSE FIRME( FIE FOREST CONSTRUCT, FIE BLITZ CONSTRUCT)SI INAINTE SA MOARA OAMENI NEVINOVATI SUB DARAMATURI.DACA ESTI DORITOR DE SENZATII TARI, STAI TU GARBIS KEHAIYAN IN BLOCURILE TALE, SI ATUNCI SA VEZI DACA ITI MAI TREBUIE VTEO CURSA MOTO SAU ALTE HOBY-URI TARI PE CARE LE AI.LASA OAMENII CINSTITI IN PACE!

 12. Roxana spune

  In sfarsit au inceput sa ia masuri vizavi de blocurile construite ilegal.Vorbesc de blocul din Aurel Vlaicu 120, prezentat la PROTV, Exista viata dupa cutremur, alaturi de cele construite de dl Kehaiyan.Acest bloc se pare ca va fi demolat.Poate ca la o analiza mai atenta asupra documentelor si a lucrarilor neavizate si a blocurilor prost construite ale dlui Kehaiyan se vor lua si masurile corecte mult asteptate.Nu zic ca toate ar trebui demolate, dar acesta trebuie obligat sa repare neregulile gasite la blocurile lui.Se pare ca in sfarsit se face ceva si in sprijinul oamenilor pacaliti de Kehaiyan

 13. anonim spune

  O picatura intr-un ocean.DE PE : http://www.forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t210374-50.html

  adinaflori – 22nd November 2007, 19:18
  cu mare regret spun ca am cumparat aici in blocurile d-lui KEHAIYAN GARBIS tocmai ce am vazut si stire la PROtv despre aceasta firma „deosebita”. s-a filmat in casa la oameni si numai tevi sparte si probleme. locurile de parcare sunt intr-o stare deplorabila…cele subterane sunt pline de apa si noroi ft trista situatia. zicea la PROtv ca au fost dati in judecata de asociatia de proprietari a unui bloc. in curand probabil o sa se uploadeze si stirea pe site-ul PROtv si o sa poata fi vizualizat filmul de toti…”casa noua, probleme vechi” asta e stirea : bataie de joc… aviz amatorilor…daca vedeam stirea asta acum cateva luni nu mai cumparam asa ceva, nu-mi mai trebuia nimic de la ei
  emoldoveanu – 23rd November 2007, 08:18
  am cumparat si eu un apartament de 2 camere acolo… la etajul 4 e adevarat… ploua in casa!!! tot etajul 4 are probleme cu terasa si apartamentele gata finisate s-au trezit cu plafonul in cap… duminica asta am stat toata ziua pe terasa ca sa ma asigur ca muncitorii chiar vor muncii – nu vor sta la bautura (veniti apropo dupa nenumarate telefoane date la kehayian – cum l-o chema). este pentru a doua oara cand „refac” terasa blocului, insa spre nefericirea noastra nu este bine nici de data asta… cartonul nu este bine lipit deci ploua in continuare. noi am luat apartamentul in regie proprie, inutil sa spun ce am gasit in acea casa… firele de electrica erau innadite – asta inseamna moarte sigura, scurgerea de la chiuveta din bucatarie era in mijlocul livingului, nicidecum unde era proiectata a fi initial, astfel incat in loc de 2 camere ne-am trezit cu o garsoniera cu ditamai bucataria… era normal sa preluam noi finisajele, asta daca vroiam sa avem o casa cat de cat… pe langa banii dati pe niste ziduri care sunt deja crapate (inacceptabil daca vorbim despre un bloc nou construit) am ales sa mai bagam ceva, mai mult decat normal, doar sa ne putem muta intr-un apartament decent… mare greseala… echipa de muncitori zace de 3 saptamani, neputand inainta cu lucrarea datorita apei care siroieste din tavan. lista cu probleme e infinita, nu stim ce sa mai facem astfel incat sa putem spune ca avem un ap asa cum trebuie… liftul.. ce sa mai zic de lift… scrie undeva in cat timp il monteaza? nu. blocul de langa prosper nici acum nu are lifptul montat… locul de parcare… la acelasi bloc de langa prosper, garajul este intr-o inundatie continua si am inteles ca toti si-au luat locuri de parcare la subsol.. pe ce au dat acei oameni 12.000 Euro? ca sa-si bata nenorocitul de kehayian joc de toti.. acelasi lucru va fi valabil si pentru blocul din mortun. garantat. dar, sa speram ca ai avut noroc si ai luat cel mai bun apartament din acest bloc. te astept pe la noi, dar nu uita sa-ti iei umbrela…
  adina, asta e realitatea unui bloc construit de forest… daca apartaentul contractat de tine nu este la ultimul etaj, poate mai ai o sansa sa te si muti in acel bloc. bafta!
  Eu nu inteleg : cum puteti rabda? De tribunal nu ati auzit? Asa ii invatati rau pe toti!
  E hotie curata ! Nu e neglijenta! Oameni buni NU rabdati. Am vazut si eu la Protv. Nu se poate asta! „asta e realitatea unui bloc construit de forest” si daca ii chema altfel? De ce crezi ca isi permit? Pentru ca, exceptand „vaicareala” (iarta-ma, dar altceva nu este), pazit muncitorii (stiai ca asta intra in pret?), trebuie pusi sa PLATEASCA! Se vor lecui! Nu va lasati! Nu poate sa coste mai mult decat va fura astia! Si nici „chinul” nu poate sa fie mai mare! E greu: tribunal, avocati… Puteti sa ramaneti cu „ploaia” in casa si cu peretii (si nu numai) cine stie cum! De materiale mai se spune ca sunt altele decat cele platite; daca asta nu e FURT, atunci furt este doar cand un tiganus iti smulge portmoneul la piata? Nu va fie teama!
  Nicanor – 23rd November 2007, 09:42 era cat pe ce sa cumpar. garbis asta distruge familii ca sa isi umfle el portofelul, l-as impusca. cu pusca de sare in fund. atentie la contract, nu este destul de ferm si o sa aveti probleme in instanta, luati un avocat bun.
  Roxanavlad – 23rd November 2007, 12:36 am vazut si eu stirea la protv.
  ce sa spun… la noi problema cu plouatul in casa a fost rezolvata. si noi l-am amenintat cu datul la tv si pana la urma a rezolvat. asta cu datul in judecata nu poate fi facuta acum. frustrarea voastra, credeti-ma, nu este mai mare decat a noastra… nu suntem inca asociatie de proprietari, plus ca am fost la toate autoritatile pentru a vedea ce putem face referitor la aceste probleme: cei de la protectia consumatorului nu au ce sa-ui faca pt ca, contractul este intre 2 persoane fizice, cei de la autoritatea constructiilor iar nu au ce sa-i faca pentru ca are toate aprobarile si avizele in regula. cum le-a obtinut.. este alta poveste… asadar: nimeni nu are ce sa-i faca din punct de vedere legal… nu putem decat sa ne vaitam Emil… din pacate si crede-ma, nu este vointa noastra. la fel cum spuneati si voi, l-am impusca…. dar… caile legale au fost urmate si realitatea e crunta… are tot ce-i trebuie.
  contractele sunt facute de asa natura incat are acoperire juridica. daca vrei sa faci vreo modificare in contract, fie si o virgula, te da afara din birou, urla ca descreieratul iar tu, om cu capul pe umeri, te gandesti ca daca nu cumperi acum (caci, sa recunoastem, preturile sunt mai bune decat gasesti pe piata) te gandesti ca nu iti permiti in alta parte. si atunci spui ca este totusi ok contractul. nu te gandesti ca nu ai nici o garantie la constructie, nu ai de unde sa sti ca liftul nu va exista de fapt, sau ca garajul va fi inundat permanent, sau ca nu vei avea niciodata planurile de elctrica sau instalatii sanitare… si lista poate sa mearga mai departe. problema este ca viitorii cumparatori ar trebui sa se intereseze cu mult inainte de a cumpara care sunt problemele la blocurile construite de catre Kehaiyan si atunci sigur nu va mai cumpara nimeni de la el. noi din pacate, fara experienta in astfel de probleme. nu ne-am pus nici o secunda problema ca ceva ar fi in neregula… ne-am gandit, ca multi altii desigur, ca este un bloc nou si oricum este mult mai bine decat un apartament in bloc vechi… ce poate fi mai rau decat intr-un bloc vechi?!?!? asa ca, acordati-ne un pic de intelegere… nu ne vaitam doar ca sa ne vaitam. toate demersurile legale au fost incercate. nimic de facut! ne vaitam acum ca alti doritori de apartamente in blocuri noi, construite de acest individ, sa vada/auda care este da fpt realitatea si sa se indrepte cu incredere catre alte variante!!!

 14. cristi spune

  Sunt o persoana care a cumparat un apartament intrunul din blocurile construite de Garbis Kehaiyan in aleea Mostistea si sunt sigur ca toate comentariile sunt puse de Zaharia, psihopatul de la etajul __din cauza cui noi nu avem curent in bloc (nu vrea sa puna neoane), probabil deranjat ca Dl Garbis Kehaiyan nu il lasa sa fure impreuna cu administratorul blocului. Nu de putine ori am avut probleme cu acesti domni care vor sa faca legea in aceste blocuri. E adevarat ca blocurile nu au cea mai larga intrare din Bucuresti dar la structura sunt printre cele mai solide. Acesta este si faptul care m-a convins sa cumpar de la el.

 15. ... spune

  Domnul Zaharia se crede proprietar peste aceste blocuri si probabil ca domnul Kehaiyan Garbis ii sta in cale. Chiar eu am auzit discutia cand Zaharia i-a cerut garaj gratis si cand a fost refuzat a spus ca are el grija sa nu mai vanda nimic. Eu am inchiriat de la Dl Garbis un garaj si este normal ca toti sa platesca. Cineva trebuie sa il linisteasca pe acest Zaharia, nu se poate ca un bloc intreg sa il stie de frica…

 16. anonim spune

  A aparut si la Antena 1-Observator, vineri seara, SMECHERIA pe banii PAGUBITILOR de d-l. medic de dinti…

 17. anonim spune

  Si eu cred ca domnul Zaharia este in spatele la toate acuzatiile aduse domnului Garbis. Mai ales ca el este ruda cu un vicepresedinte ANAF. Probabil ca acesta incearca sa il ajute pe verisorul lui in problema TVA-ului prin discreditarea dl presedinte APAF – Dl Garbis Kehaiyan.
  PRECIZARE ADMIN
  Daca v-ati propus sa postati zilnic cate un comentariu pro-Kehaiyan, am o veste proasta pentru Dumneavoastra: nu vor mai fi aprobate.
  Mesajele postate de „cristi” pe 28 septembrie, „…” pe 29 septembrie si alt „anonim” pe 30 septembrie provin de la computer(e) cu acelasi IP.

 18. Banl of Cyprus spune

  Bank of Cyprus – Cei mai mari hoti din Romania. Ascund in spatele ofertelor cele mai mari comisioane. De fapt iti ia o dobanda de 3 ori mai mare decat cea afisata – sunt sucursala bancara si nimeni nu le poate face nimic in Romania iar la banca mama din Cipru nu ai nici o sansa.

 19. violeta spune

  lui LAURENTIU : De unde stiu toti ca este vorba de blocurile construite de Kerhaiyan ? Simplu : AU ACELEASI CULORI SI FINISAJE EXTERIOARE? Cum arata ele, duceti-va si le vizionati si va veti pune mainile in cap. In legatura cu calitatea constructiilor, va veti cruci, orice curs de constructii la o facultate, le includ la capitolul : ASA NU !

 20. violeta spune

  CUM DE TI-AI PERMIS SA INCASEZI BANI PE ADAPOSTUL A.L.A. ? SI CU ACTE! STII CA ADAPOSTURILE ALA SUNT PROPRIETATEA PRIMARIILOR ? INCEPE RECUPERAREA BANILOR DE PE A.L.A. IN INSTANTA, SE CONSTITUIE O ASOCIATIE A PACALITILOR DE D-L DEZVOLTATOR KEHAIYAN. SE ASTEAPTA IN CONTINUARE NOI ASOCIATI. PANA ACUM SUNT PE LISTA 248 DE PROPRIETATI, A BLOCURILOR CONSTRUITE DE ACESTA. A-TI DESCHIS CUTIA PANDOREI ! SA VEZI SURPRIZA DE PESTE CATEVA ZILE ! NU UITA, SUPRIZA, SUNT IN APROPIEREA TA, TU CAUTA CA ORBETELE ALATUREA.
  TE-AI ASOCIAT CU CINE NU TREBUIE SI AI SA AJUNGI RAU.

 21. violeta spune

  Alo domnul doctor, cine te-am invatat sa iei bani, cu acte, pe ceva ce nu-i al tau, e al PRIMARIEI, respectiv ISU. Ai luat cate 1050 Euro, fara TVA (ca tot ce ai incasat, ai incasat cu TVA de 19 %, am o inregistrare in acest sens si nu 5 %), de ap. ptr adaposturile ALA (vezi ca nu spun adapostul), de la amaratii ce i-ai pacalit cu cocioabe in loc de apartamente de lux de 1700 Euro/mp?
  Ne-ai crezul papagali si face ce vrei cu noi ?

 22. violeta spune

  Dl vicepresedinte de asociatie Zaharia Horia – poate nu ati auzit de acest escroc international. Intr-un bloc nou izolat termic si cu centrala proprie pe apartament la scara noastra se plateste de doua ori mai mult intretinerea decat la scara vecina. Cat o sa mai furi domnule Zaharia banii oamenilor? Te-am vazut distrugand usa garajului si cand ai luat luat ultima pompa din garaj pentru meciul dat cu dl Kehaiyan Garbis. Cat o sa mai suferim noi locatarii ca tu te-ai screlozat?
  Culmea culmilor businessului Romanesc – Dl Zaharia Horia a castigat licitatii care nici macar nu erau publicate. Cateodata erau chiar doi ofertanti. Primaria Jilavele sta sa cada ca si scolile pe care le-a refacut firma Gami Style in judetul Ialomita. Zaharia Horia – cel mai mare infractor in viata.

 23. albatrosul spune

  Citeva precizari suplimentare despre domnul „ZORRO” – Zaharia I. Horia (nascut la 12.08.1953 in Bacau),actionar cu 10 parti sociale (50%) la sc GAMI STYLE srl cu R5493821:

  – sc GAMI STYLE srl cu R5493821 , a castigat DIN POSTURA DE UNIC OFERTANT , O LICITATIE PUBLICA cu obiectivul „reparatii capitale la scoala I-VIII,Jilavele” cu o valoare de contract de 1.043.158,37 lei cu tva .

  -sc GAMI STYLE srl cu R5493821 , a castigat DIN POSTURA DE UNIC OFERTANT , O LICITATIE PUBLICA cu obiectivul „reparatii si renovari la scoala I-VIII , Balaciu” cu o valoare de contract de 1.046.580,20 lei cu tva .

  Citeva intrebari am aici:

  1. de ce cei care s-au ocupat de licitatii , din partea statului , nu mai lucreaza acum in inspectorat, fiind dati afara dupa acest incident-cnf Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita ?
  2. de ce nu s-au auto-sesizat autoritatile competente de aceste fraude sau mai bine spus delapidare de fonduri din BANII PUBLICI?
  3. cum este posibil ca la o licitatie publica ( din fonduri publice ) , cele de mai sus , sa nu se publice un anunt de atribuire?

  Raspunsurile: Zaharia I Horia impreuna cu mai multi prieteni angajati in inspectorat , au facut JAF LA DRUMUL MARE , delapidind banii publici!

  In curind vei da socoteala de toate aceste lucruri domnule Zaharia! Voi face sesizari la toate autoritatile competente de jafurile facute de dumneata .

 24. Robin spune

  Va invit sa vedeti cum arata in 2013 un bloc construit de Kehaiyan Garbis blocnougradinarilor.wordpress.com in care mai incearca sa vanda apartamente.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner