James Cameron şi Kathryn Bigelow, înainte căsătoriţi, acum rivali, la Oscar

Regizoarea Kathryn Bigelow continuă să-i ‘fure’ premii fostului ei soţ, James Cameron (Avatar). Bătălia finală se va da peste 15 zile, cu prilejul galei Oscar¬urilor. Alt trofeu, altă victorie pentru Kathryn Bigelow.

Este cel puţin ceea pare să fi devenit o regulă în actualul sezon al premiilor. Ultima victorie pentru filmul său ‘The Hurt Locker’ a fost la premiile Academiei Britanice, Bafta, care i-a acordat nu mai puţin de 8 statuete, la care aspira şi James Cameron cu Avatar şi care şi-a păstrat pe buze zâmbetul stoic al învinsului, notează ziarul El Pais.

Dacă industria filmului vrea să-l pedepsească pe Cameron pentru supremaţia sa fără limite la box-office datorită lui Avatar, atunci a reuşit. Şi cum se putea altfel decât premiind-o pe fosta lui soţie, pentru un film rival? Bigelow infirmă însă această rivalitate.
‘Este o adevărată onoare să fiu candidată în compania lui’, a spus ea, după ce a primit ultimul premiu Bafta la care aspira şi Cameron. Iar regizorul nu face decât să menţioneze cât de mult îşi merită Bigelow acest moment de glorie, când pentru prima dată este premiată o regizoare de către Sindicatul Regizorilor, ascunzându-şi sub un zâmbet rivalitatea.

Adevărul este că James Cameron şi Kathryn Bigelow au fost căsătoriţi, iar acum înfruntând divorţaţi gala Oscarurilor, este cea mai bună publicitate pe care şi-o puteau dori în apropierea înmânării statutelor. Căsnicia lor a fost scurtă – căsătoriţi în august 1989 şi divorţaţi în 1991- şi fără vreun copil care să-i fi opus în vreo dispută legală. Singurul rod al uniunii lor a fost ‘Point Break’ film regizat de Bigelow şi produs de Cameron când erau încă un cuplu.

Iar divorţul lor, în loc să dea prilej de bârfe, a culminat cu o altă producţie ‘Strange Days’ (1995), un film regizat tot de Bigelow cu Cameron ca scenarist şi producător. Niciunul dintre ei nu vorbeşte de motivele divorţului lor, deşi cele 5 căsătorii ale lui Cameron ar putea dea o idee în acest sens.
Bigelow a fost cea de-a treia soţie a lui Cameron, care anterior fusese căsătorit cu o chelneriţă, Susan Williams (sursa lui de inspiraţie pentru Sarah Connor din filmul Terminator) având-o drept producător şi scenaristă pe Gale Anne Hurd, cu care a continuat relaţia profesională chiar şi după divorţ.

Iar după Bigelow au venit Linda Hamilton (au avut o căsnicie furtunoasă până în 1999 şi o fiică) şi Suzy Amis, actriţa din Titanic cu care s-a căsătorit în 2000 alături de care are trei copii. O viaţă amoroasă tumultoasă ce contrastează cu viaţa mult mai intimă şi mai liniştită a lui Bigelow, care nu îşi recunoaşte dragostea decât pentru câinii ei şi care nu s-a mai recăsătorit.

Bigelow este, pe de de altă parte, o femeie a contrastelor, de o frumuseţe sculpturală care doboară toate stereotipurile privind regizoarele şi a cărei operă este departe de a prezenta sensibilitatea feminină. Cariera sa a cunoscut suişuri şi coborâşuri, ţinând cont de inclinaţia ei spre filmul de artă şi psihologic până ce a descoperit genul de aventură, dedicându-şi forţele filmelor de acţiune.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.