Romtelecom şi-a redus la jumătate pierderile operaţionale, în 2009

0

Operatorul de telecomunicaţii Romtelecom, divizie a grupului grec Hellenic Telecommunications Organization SA (OTE), a înregistrat în 2009 pierderi operaţionale de 15,3 milioane euro, cu 57,7 la sută mai puţin faţă de pierderile operaţionale de 36,2 milioane de euro înregistrate în 2008, potrivit rezultatelor financiare comunicate joi (25 februarie 2010) de grupul OTE.

Venitul operaţional înainte de depreciere şi amortizare (OIBDA) s-a situat la 253,7 milioane euro, în scădere uşoară cu 0,5 la sută faţă de 253,7 milioane euro în 2008. De asemenea, veniturile companiei au scăzut cu 7,2 la sută, până la 807,7 milioane euro în 2009, faţă de 869,9 milioane euro în 2008.
‘Anul trecut, în ciuda crizei economice şi a condiţiilor dure de pe piaţa românească, Romtelecom a reuşit să crească numărul unităţilor generatoare de venit cu 4,1 procente, prin comparaţie cu 2008, ajungând la un total de peste 4,4 milioane’, a declarat directorul general Romtelecom, Yorgos Ioannidis.

‘Profitabilitatea Romtelecom a înregistrat doar o foarte uşoară scădere de 1,2 procente, nivelul EBITDA atingând 32,3 procente, la finalul anului trecut. Acesta este rezultatul strategiei de a contracara scăderea veniturilor provenite din serviciul tradiţional de telefonie fixă, prin creşterea cotei de piaţă pe noi segmente de dezvoltare, precum broadband şi televiziune digitală prin satelit’, adaugă Yorgos Ioannidis.

Potrivit Romtelecom, Internetul broadband şi televiziunea digitală au înregistrat cele mai mari rate de creştere, de 24 la sută, respectiv, 37 la sută, reflectate, de asemenea, în creşterea veniturilor aferente, 26 la sută creştere pentru veniturile generate de ADSL şi 87 la sută creştere pentru cele generate de televiziune, în comparaţie cu 2008.
De asemenea, numărul conexiunilor VPN a crescut cu 14 la sută faţă de 2008, generând o creştere a veniturilor cu 10 la sută, în comparaţie cu anul precedent.
În 2009, Romtelecom a atras aproximativ 27.000 de clienţi pentru serviciul de Internet mobil bazat pe tehnologie CDMA.

Pentru viitor, Romtelecom se concentrează pe dezvoltarea infrastructurii de fibră optică, la nivel naţional. În acest fel, va fi crescută viteza de transfer până la 100 Mbps şi va fi extinsă aria de acoperire a serviciului IPTV Dolce Interactiv, pe care Romtelecom vrea să o poziţioneze ca pe un produs de larg consum, la preţuri foarte accesibile.
Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE Group, deţine 54,01 la sută din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin RomTelecom (30 la sută din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70 la sută din titluri).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.