Vancouverul Jocurilor Olimpice este şi oraşul viciilor

În timp de sportivii zboară pe piste, în centrul oraşului Vancouver, unde se sărbătoresc cel mai mult victoriile, este petrecere în fiecare zi. Cluburile şi restaurantele sunt arhipline, ca şi străzile, unele fiind închise traficului rutier cu ocazia Jocurilor Olimpice, scrie cotidianul francez Liberation.

Canadienii, cărora le place să-şi sărbătorească victoriile (dar şi înfrângerile) cu bere, sunt campioni. La secţiile de urgenţă ale spitalelor se înregistrează un record de sosiri datorate consumului de alcool.
Zeci de pacienţi, în cea mai mare parte tineri în vârstă de 15-24 de ani, primesc îngrijiri pentru dezintoxicare, dar şi pentru răni minore căpătate în timpul certurilor sau al căzăturilor asociate consumului de băuturi alcoolice. Se pare că până acum spitalele gestionează bine afluxul de tineri în stare de ebrietate.

Poliţia încearcă să limiteze urmările beţiilor, cerând, de exemplu, magazinelor care vând alcool (în Columbia Britanică, alcoolul este vândut doar în magazine specializate) să închidă mai devreme în zilele în care au loc probe de mare audienţă, ca meciurile de hochei.
Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice consideră că problema nu este atât alcoolul, cât un alt viciu. Fidel luptei împotriva fumatului, luptă foarte prezentă în oraşele canadiene, comitetul de organizare a promis jocuri fără fum.

Citeste si:  Secretarul general NATO: Statele aliate se confruntă cu ameninţări reale

Nu s-a gândit însă la delegaţiile străine, care nu sunt obişnuite cu astfel de restricţii. Dr Jack Taunton, medic şef al JO, a primit plângeri de la mai multe ţări europene, cum că antrenorii şi alţi membri ai delegaţiilor nu pot suporta stresul competiţiei fără doza lor zilnică de nicotină. Comitetul de organizare a trebuit, vrând-nevrând, să stabilească zone pentru fumători la locurile unde se desfăşoară concursurile, mai notează Liberation.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner