UE pregăteşte o taxă directă pe benzină. Taxe pe SMS şi e-mail, propuse în Parlamentul European

31

Ideologia incalzirii globale – imbratisata oficial de UE, in ciuda numeroaselor contestari la care au fost supuse „dovezile” aduse in sprijinul acestei ipoteze – ar putea avea, in curand, un efect asupra buzunarelor fiecarui european: UE pregateste o taxa directa pe benzina si alti combustibili a caror ardere este banuita a incalzi atmosfera planetei.

.
Aceasta va fi motivatia oficiala pentru introducerea primei surse de venit pentru institutiile UE, din bani colectati direct de la „supusii” europeni, nu prin intermediul autoritatilor fiscale ale celor 27 de state membre.

Citeste si:  Zmeura, aliment benefic împotriva oboselii

Scumpiri la petrol, gaze si carbune

[…] Noua „taxa UE” ar urma sa fie aplicata combustibililor socotiti vinovati de incalzirea globala, dar nu va fi calculata ca TVA-ul si accizele aplicate in prezent – pe litrul de benzina sau de motorina, metrul cub de gaze, tona de carbune etc. Nu va conta cantitatea de combustibil, ci cantitatea emisiilor de dioxid de carbon rezultate din ardere.

Taxe pe SMS si e-mail, propuse in Parlamentul European

Taxarea miliardelor de mesaje text (SMS) transmise prin telefonul mobil ori a celor electronice (e-mail), de catre cetatenii UE, a fost sugerata, la finele anului trecut, de eurodeputatul francez Alain Lamassoure (din Grupul Popularilor si Democratilor – PPE).

Citeste si:  Livrările Tesla au depăşit estimările

Francezul a declarat in Parlamentul European (PE) ca o „taxa UE” ar trebui prelevata din acele activitati care dovedesc succesul proiectului european. Cel mai mare castig al integrarii europene este piata interna, gratie careia „schimburile dintre state au crescut, incat toata lumea intelege ca banii pentru finantarea UE trebuie sa vina din beneficiile pe care le-a generat UE„, a explicat el.

Integral in Gandul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata