Costiniu, Căşuneanu şi Locic, arestaţi pe baza statutului social

Judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost arestaţi avându-se în vedere condiţia socială pe care aceştia o au.

Potrivit motivării judecătorilor Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), la decizia de arestare preventivă a celor trei influenţa în mediile de afaceri, respectiv în mediul juridic, face ca arestarea lui Căşuneanu, Locic şi Costiniu să fie justificată.

„Condiţia socială le oferă statutul de repere pentru ceilalţi, cariera profesională de succes nu are rolul de a-i apăra pe aceştia de consecinţele juridice ale factorilor”, spun judecătorii în motivare. Aceştia explică faptul că prin arestarea celor trei se doreşte a oferi un exemplu în legătură cu funcţionarea Justiţiei.

În motivarea judecătorilor se invocă şi convorbirile telefonice purtate de Costiniu şi Căşuneanu, folosirea unui limbaj disimulat, iar probele ar justifica comiterea infracţiunii de care sunt acuzaţi.
Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) judecă, luni, recursurile judecătorului Florin Costiniu şi al oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, la decizia prin care au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, arestarea preventivă pentru 29 de zile a judecătorului Florin Costiniu şi a oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, în dosarul în care sunt cercetaţi alături de senatorul Cătălin Voicu.

Decizia a fost atacată cu recurs de avocaţii lui Căşuneanu, Costiniu şi Locic. Cei trei inculpaţi au fost arestaţi şi duşi la Direcţia Cercetări Penale.
Procesul a durat peste 15 ore, în cursul cărora au fost audiaţi cei trei inculpaţi, iar avocaţii şi procurorul de şedinţă au ţinut pledoariile pe larg. Presa nu a avut acces la dezbateri.

Şedinţa de judecată a început vineri, la ora 8,00, cu mai multe excepţii ridicate de avocaţi, respinse de instanţă.
A urmat audierea celor trei inculpaţi, ultimul fiind judecătorul Florin Costiniu.
Ordonanţa de reţinere a lui Marius Locic a expirat, în jurul orei 14,30, după ce anterior expirase şi cea pe numele omului de afaceri Costel Căşuneanu, în jurul orei 12,45. De asemenea, ordonanţa de reţinere pentru magistratul Florin Costiniu a expirat la ora 15,30.

Iniţial, instanţa fixase ca procesul să înceapă joi seară, însă a fost nevoită să îl amâne până vineri dimineaţă la cererea avocaţilor, care au dorit să aibă timp pentru studierea dosarului.
Procurorii DNA au emis, joi, o ordonanţă de reţinere de 24 de ore pe numele celor trei în dosarul în care au fost puşi sub acuzare alături de senatorul Cătălin Voicu.

Judecătorul Costiniu este acuzat că ar fi intervenit, la cererea lui Cătălin Voicu, pe lângă unii judecători de la ÎCCJ să soluţioneze favorabil un dosar al lui Costel Căşuneanu, care, în final, a primit un verdict nefavorabil.

Potrivit unor surse judiciare, senatorul Cătălin Voicu ar fi semnat cu Marius Locic un contract de consultanţă juridică, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, pentru a putea masca banii primiţi de la omul de afaceri pentru a interveni pe lângă poliţişti în cazul unui dosar penal al lui Locic.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.