EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,30 RON
(0%)
GBP
5,37 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,76 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,99 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(0%)

Traian Băsescu: Prea multe instituţii publice evită sistemul de licitaţii electronice

„Instituţiile publice parcă se feresc de sistemul de licitaţii electronice şi îmi permit o recomandare făcută public către instituţiile publice din România: să utilizeze la maxim sistemul de licitaţii electronice. Nu este numai un apel, dar rog să o ia şi ca pe un avertisment”, a declarat Traian Băsescu, prezent luni la Forumul Român de eGuvernare.

Şeful statului a spus că va urmări cu foarte mare atenţie volumul de licitaţii electronice.
„Voi urmări cu foarte mare atenţie creşterea volumului de licitaţii electronice, în care oamenii se întâlnesc mai puţin”, a completat Traian Băsescu.

El a adăugat că, în condiţiile crizei economice globale, societatea informaţională poate contribui la relansarea economică prin introducerea pe scară largă a sistemelor de plăţi electronice, astfel încât să fie redusă economia subterană.

„Pentru România, beneficiul acestor sisteme este estimat la reducerea cu 10-15% a economiei subterane, echivalentul a câtorva miliarde de euro anual”, a declarat Traian Băsescu.

El a spus că sistemul electronic naţional reprezintă o dovadă elocventă în ceea ce priveşte beneficiile adoptării unor astfel de sisteme şi a opinat că evoluţia în acest domeniu este îmbucurătoare.

„La începutul anului 2009, 800 de instituţii erau conectate la acest sistem, pentru ca în octombrie 2009 numărul acestora să fie de 11.500. Numărul de licitaţii în sistemul electronic de achiziţii publice a crescut de la sub 2% la peste 12% în prezent”, a spus Traian Băsescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata