Băsescu: „Îl cunosc pe Căşuneanu, dar nu mă amestec în justiţie”

Preşedintele Traian Băsescu a recunoscut, luni, că este prieten cu omul de afaceri Costel Căşuneanu, dar a subliniat că aceasta nu presupune ca el să intervină în justiţie, privind implicare acestuia în cazul de presupusă corupţie al senatorului Cătălin Voicu, şeful statului cerându-le patronilor din construcţii să respecte etica în afaceri.

Întrebat, la postul B1 TV, dacă este prieten cu Căşuneanu, Băsescu a răspuns afirmativ. „Aşa este, pe Căşuneanu îl cunosc, dar aceasta nu înseamnă că mă amestec în treburile justiţiei”, a spus Băsescu.

El a precizat că nu a fost informat de organele de anchetă privind speţa lui Căşuneanu, reliefând că oricum nu ar fi intervenit pe lângă procurori în favoarea omului de afaceri şi nu l-ar fi avertizat asupra intenţiilor anchetatorilor. În context, preşedintele s-a declarat suprins de proporţiile presupusei corupţii anchetate în cazul Voicu. „M-a surpins până unde s-a ajuns”, a afirmat şeful statului.

Pornind de la cazul lui Căşuneanu, preşedintele a lansat un avertisment către toţi oamenii de afaceri din domeniul construcţiilor, pentru ca aceştia să adopte un comportament etic şi să nu recurgă la corupţie, pentru a obţine contracte cu statul.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.