Costiniu, Căşuneanu şi Locic au părăsit arestul

Fostul judecător Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu au părăsit, în noaptea de luni (12 aprilie 2010) spre marţi, arestul preventiv din cadrul Poliţiei. Marius Locic a declarat, după părăsirea arestului că decizia judecătorilor este una corectă şi a dovedit că are dreptate în acest caz.

El a negat că a oferit 30.000 euro pentru a obţine o audienţă la Poliţia Capitalei. „Cine este tâmpit să dea 30.000 euro pentru a obţine o audienţă la Poliţie?”, a întrebat retoric Marius Locic.
Potrivit acestuia, „senatorul Cătălin Voicu a insistat ca Poliţia să afle cum oamenii de afaceri din România sunt şantajaţi de cetăţeni străini”. „Tot ce a făcut Cătălin Voicu a fost să informeze organele de Poliţie ce li se întâmplă oamenilor de afaceri din România”, a susţinut Marius Locic.

Cel de-al doilea, care a părăsit arestul preventiv a fost omul de afaceri Costel Căşuneanu, care a declarat că are încredere în justiţie şi îi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru această decizie. Fostul judecător Florin Costiniu nu a dorit să facă prea multe declaraţii la ieşirea din arestul Poliţiei, spunând că nu a mai dormit de trei nopţi.
„A fost un act de normalitate, de echilibru”, a afirmat fostul judecător Florin Costiniu.

Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis luni seara recursurile declarate de Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic la decizia de arestare preventivă formulată de ÎCCJ. Decizia completului de nouă judecători a fost luată cu majoritate de voturi, existând opinii separate. Instanţa a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi ţara timp de 30 de zile, pentru cei 3 inculpaţi.

De asemenea, aceştia sunt obligaţi să se prezinte la organul de urmărire penală de fiecare dată când sunt chemaţi, să nu comunice între ei sau cu alte părţi din dosar, să nu poarte arme şi să comunice organelor de urmărire penală, în cazul în care îşi schimbă domiciliul. Decizia este definitivă.
Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiea judecat, luni, recursurile judecătorului Florin Costiniu şi al oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, la decizia prin care au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, arestarea preventivă pentru 29 de zile a judecătorului Florin Costiniu şi a oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, în dosarul în care sunt cercetaţi alături de senatorul Cătălin Voicu.
Decizia a fost atacată cu recurs de avocaţii lui Căşuneanu, Costiniu şi Locic. Cei trei inculpaţi au fost arestaţi şi duşi la Direcţia Cercetări Penale.

Procesul a durat peste 15 ore, în cursul cărora au fost audiaţi cei trei inculpaţi, iar avocaţii şi procurorul de şedinţă au ţinut pledoariile pe larg. Procurorii DNA au emis, joi, o ordonanţă de reţinere de 24 de ore pe numele celor trei în dosarul în care au fost puşi sub acuzare alături de senatorul Cătălin Voicu.
Judecătorul Costiniu este acuzat că ar fi intervenit, la cererea lui Cătălin Voicu, pe lângă unii judecători de la ÎCCJ să soluţioneze favorabil un dosar al lui Costel Căşuneanu, care, în final, a primit un verdict nefavorabil.

Potrivit unor surse judiciare, senatorul Cătălin Voicu ar fi semnat cu Marius Locic un contract de consultanţă juridică, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, pentru a putea masca banii primiţi de la omul de afaceri pentru a interveni pe lângă poliţişti în cazul unui dosar penal al lui Locic.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.