Guvern: Numărul zilelor de concediu medical, redus de la 45 la 30

8

Numărul zilelor acordate angajaţilor pentru concediu medical s-a redus de la 45 la 30, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă privind modificarea cadrului legal de acordare a concediilor medicale, aprobată miercuri, 14 aprilie,  de Executiv.

„Estimăm prin aplicarea noilor prevederi stoparea tendinţei de creştere a acordării concediului medical şi o economie în valoare de 142 de milioane de lei pentru perioada care a rămas până la sfârşitul anului”, a spus ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, la finalul şedinţei de guvern.

El a precizat că prin modificarea sistemului de acordare a concediilor medicale se doreşte reducerea abuzurilor în acordarea şi folosirea concediilor medicale, fenomen care a luat amploare în ultimii ani.

Citeste si:  ANOFM: Circa 2.400 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European pentru lucrătorii români

„Dacă în 2006 din tot bugetul sănătăţii 482 de milioane de lei erau cheltuiţi pentru decontare de concediu, ceea ce înseamnă 3 % din tot bugetul sănătăţii, în 2008 această sumă a ajuns la 923 de milioane lei noi, adică 6% din bugetul sănătăţii.

Orice leu decontat pe concediu medical folosit în mod abuziv înseamnă reducerea cheltuielilor pe bugetul sănătăţii. Noi dorim să punem capăt acestui fenomen şi să-l limităm numai pentru pacienţii care au într-adevăr nevoie”, a subliniat Cseke.

Potrivit ministrului Sănătăţii, se urmăreşte introducerea unor mijloace mai eficiente de verificare a modului în care se acordă concediile medicale

Citeste si:  Trabucuri, avioane şi alte plăceri interzise pentru doi miniştri francezi
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata