Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, promulgată de preşedintele Băsescu

12

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii responsabilităţii fiscal-bugetare.

Camera Deputaţilor a adoptat pe 30 martie proiectul legii respective, cu 135 de voturi „pentru”, 97 „împotrivă” şi o abţinere.

Legea are ca obiect de reglementare procedurile de elaborare a bugetelor multianuale, stabilind limite privind rectificările bugetare efectuate în cursul anului, regulile fiscale privind cheltuielile totale, cheltuielile de personal şi deficitul bugetar, dar şi înfiinţarea Consiliului fiscal.

Democrat-liberalii, prin deputatul PD-L Petru Călian, au susţinut la momentul respectiv că proiectul legii responsabilităţii fiscal-bugetare este cel mai important din acest an în domeniu, iar adoptarea sa este solicitată şi de Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Citeste si:  FMI şi-a redus estimările privind creşterea economiei americane la 2,5%

O opinie similară a exprimat şi deputatul UDMR Petru Lakatos, care a afirmat că legi asemănătoare au fost adoptate şi în ţările recent intrate în Uniunea Europeană.

De cealaltă parte, reprezentanţii PSD+PC au criticat proiectul de lege, susţinând că are multe probleme de constituţionalitate şi conţine multe ambiguităţi.

Liberalii chiar au propus retrimiterea la comisie a proiectului, dar solicitarea lor a fost respinsă la vot.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata