CFR Călători a câştigat 75.000 de euro în 3 zile, ca urmare a restricţiilor aeriene

CFR Călători a câştigat 75.000 de euro din vânzarea suplimentară de bilete în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică (18 aprilie 2010), în urma închiderii spaţiului aerian al României şi al altor ţări europene, din cauza norului de cenuşă generat de erupţia vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda.

Duminică, CFR Călători anunţa că agenţiile de voiaj CFR nr. 1 şi 2 din Bucureşti şi-au prelungit programul de lucru cu o oră şi jumătate, până la ora 19.30, din cauza fluxului crescut de călători.
De asemenea, compania a introdus în data de 20/21 aprilie, un tren suplimentar pe relaţia Bucureşti Nord – Istanbul pentru preluarea fluxului de călători de pe relaţia Bucureşti Nord – Istanbul, iar în zilele de 19 şi 20 aprilie, trenurile internaţionale ‘Dacia’ (spre /dinspre Viena) şi ‘Ister’ (spre/dinspre Budapesta) au circulat la compunere maximă, respectiv 16 vagoane.

„CFR Călători a înregistrat o creştere cu până la 200 la sută a numărului de pasageri pe cursele internaţionale în urma închiderii traficului aerian”, a declarat Adrian Vlaicu, director de marketing al companiei. Potrivit acestuia, sâmbătă, CFR a înregistrat creşteri de 150 la sută şi duminică chiar de 200 la sută a numărului de pasageri pe trenul internaţional Bucureşti – Viena şi de 100 la sută pe Bucureşti – Budapesta.

„Avem creşteri semnificative şi pe cursele interne, pe cele de lung parcurs”, a spus reprezentantul CFR Călători. Acesta a precizat că CFR Călători a vândut bilete şi pentru destinaţii îndepărtate, spre Bruxelles, Oslo sau destinaţii din Germania. CFR Călători a suplimentat numărul de vagoane cuşetă în special pentru trenurile internaţionale şi cele interne de lung parcurs, dar şi numărul vagoanelor spre majoritatea rutelor. Traficul aerian a fost închis aproape în totalitate în week-end, ceea ce a adus la dublarea numărului de pasageri pentru operatorii feroviari, dar şi pentru companiile de transport rutier de persoane.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.