Cum penalizează Fiscul contribuabilii corecţi

8
Cum penalizează Fiscul contribuabilii corecţi
Din cauza unor probleme de funcţionare, firmele care îşi achită contribuţiile sociale înainte de termen se trezesc cu majorări de întârziere.
O firmă din Bucureşti şi-a plătit contribuţiile sociale pentru angajaţi cu câteva zile înainte să-şi depună declaraţiile în acest sens. Deşi a virat banii în conturile Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), după câteva săptămâni a primit o scrisoare în care era înştiinţată că are datorii la bugetele de asigurări sociale.
Astfel de situaţii se întâmplă în mod curent, confirmă şi consul tanţii. Reprezentanţii Fiscului şi le explică simplu: „Când este plătită înainte de depunerea declaraţiei, suma se dirijează într-un cont în aşteptare. Apoi, când apare declaraţia, stingerea nu se face în mod automat, ci necesită o analiză”, după cum a declarat recent Ion Busuioc, şef al Direcţiei legislaţie din cadrul ANAF.
Însă, „la o simplă cerere din partea firmei, accesoriile de întârziere se anulează, chiar dacă s-a emis decizia”, susţine Ion Busuioc.

– Din cauza unor probleme de funcţionare, firmele care îşi achită contribuţiile sociale înainte de termen se trezesc cu majorări de întârziere.

.

O firmă din Bucureşti şi-a plătit contribuţiile sociale pentru angajaţi cu câteva zile înainte să-şi depună declaraţiile în acest sens. Deşi a virat banii în conturile Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), după câteva săptămâni a primit o scrisoare în care era înştiinţată că are datorii la bugetele de asigurări sociale, relatează Evenimentul Zilei.

Citeste si:  NICO STAR INTERNAŢIONAL SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

Astfel de situaţii se întâmplă în mod curent, confirmă şi consultanţii. Reprezentanţii Fiscului şi le explică simplu: „Când este plătită înainte de depunerea declaraţiei, suma se dirijează într-un cont în aşteptare. Apoi, când apare declaraţia, stingerea nu se face în mod automat, ci necesită o analiză”, după cum a declarat recent Ion Busuioc, şef al Direcţiei legislaţie din cadrul ANAF.  Însă, „la o simplă cerere din partea firmei, accesoriile de întârziere se anulează, chiar dacă s-a emis decizia”, susţine Ion Busuioc.

Citeste si:  Pandemia actuală va creşte datoriile companiilor cu 1.000 de miliarde de dolari
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata