Emil Boc: Decolări şi aterizări în România fără restricţii

Nu există nicio problemă în România de restricţii ale traficului aerian, a declarat, în cadrul şedinţei de miercuri a Executivului, premierul Emil Boc.

„Astăzi, în România, nu există niciun fel de problemă. Decolări şi aterizări în România, fără restricţii din perspectiva ministerului Transporturilor”, a precizat Boc.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a dat asigurări că nu se va opri traficul aerian în România, precizând că în majoritatea zonelor din Europa se circulă deja.

„Ieri noapte, am avut câteva avione care au fost analizate pentru că au venit de la Amsterdam şi au raportat că au traversat o zonă de aproximativ 300 de metri ca şi grosime care părea că face parte din norul de cenuşă. Nu s-a constatat absolut nimic la inspecţia de azi noapte nici la motoare nici în altă parte. Cred că, în următoarea perioadă, cunoscându-se mai bine efectele pe care ar putea să le aibă asupra avioanelor aceste particule din norul respectiv, lucrurile vor fi mult mai bine gestionate”, a explicat Berceanu.

Citeste si:  Casa Albă, „pregătită de ce-i mai rău” în Golf

Şi ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a dat asigurări că nu s-a modificat calitatea aerului şi că nu există niciun pericol pentru populaţie.

„Ieri, conform datelor primite există un al doilea nor care trece deasupra României începând de azi de la ora 9,00 care nu periclitează, nu este la o înălţime care să conturbe. Din punctul nostru de vedere, datele specialiştilor ne spun că România nu este afectată nici de cenuşă la sol nici de alte fenomene care ar fi perturbatoare”, a spus Borbely.

Citeste si:  Dan Diaconescu: Teoretic, putem să dăm banii pe acţiunile Oltchim până în 14 februarie 2013

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea a precizat că echipa liniei Tel Verde deschisă de minister pentru turişti funcţionează în continuare, dar nu mai există probleme semnalate de turişti.

„Comisa va rămâne fără activitate”, a spus Udrea, iar premierul i-a replicat: „Să rămâne fără obiectul muncii. E prima dată când ne bucurăm că o echipă rămâne fără obiectul muncii, dacă dispare incidenţa norului vulcanic asupra traficului şi programului turiştilor”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close