Un număr de 111 profesori nu vor participa joi la proba D a bacalaureatului

Un număr de 111 profesori, membrii în comisiile de bacalaureat, au confirmat că nu vor participa joi, 22 aprilie, la susţinerea probei de testare a competenţelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat 2010, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) şi preşedinte al Comisiei Naţionale de Bacalaureat, Oana Badea.

„Acolo unde profesorii au decis să se exprime prin grevă am solicitat comisiilor judeţene de bacalaureat fie să reprogrameze proba în funcţie de numărul de cadre didactice care optează să participe la grevă, fie să înlocuiască profesorii acolo unde măsura reprogramării nu se dovedeşte a fi oportună. Precizez însă că înlocuirea profesorilor este ultima cale de rezolvare a situaţiei”, a spus reprezentanul MECTS.

Un număr de 136 de centre vor fi afectate de mişcările de protest anunţate de federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, în aceste cazuri proba urmând a fi reprogramată, iar alte 40 de centre au solicitat înlocuirea cadrelor didactice care şi-au anunţat neprezentarea, dar examinarea elevilor se va desfăşura conform graficului iniţial, precizează reprezentanţii MECTS.

MECTS susţine că proba D se va susţine în condiţii normale în 750 de centre din cele 886 în care urma să se desfăşoare.

În judeţele Buzău, Bistriţa, Bihor, Călăraşi, Dâmboviţa, Ilfov, Mureş, Neamţ, Satu Mare şi Vâlcea evaluarea competenţelor digitale a elevilor de clasa a XII-a nu va fi perturbată „sub nicio formă”.

Pe 22 aprilie sunt programaţi să susţină proba D 30.876 de candidaţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.