Constantin Niţă: Turismul nu se poate dezvolta dacă nu ai autostrăzi, aeroporturi, trenuri de mare viteză

Preşedintele filialei PSD Braşov, Constantin Niţă, a declarat vineri, 23 aprilie,  într-o conferinţă de presă că este o mare dezamăgire pentru braşoveni faptul că cele două proiecte extrem de importante pentru această zonă – autostrada Bucureşti-Braşov şi aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav – au fost abandonate de guvernanţi.

„Este o mare dezamăgire pentru că din nou a eşuat un proiect pentru dezvoltarea turismului atât în zona Braşovului, cât şi la nivel naţional. Ceea ce se întâmplă cu circulaţia pe DN1 în week-end între Bucureşti şi Braşov este inacceptabil. Ce turist mai acceptă să meargă încă patru ore cu autocarul de la aeroportul Otopeni până în Poiana Braşov după ce a mai călătorit câteva ore cu avionul. Se lasă păgubaş.

Citeste si:  FPTR lansează programul "O săptămână la munte"

Construirea autostrăzii era o realizare de excepţie atât pentru dezvoltarea turismului, cât şi pentru revenirea în forţă a investitorilor. Turismul nu se poate dezvolta dacă nu ai autostrăzi, aeroporturi, trenuri de mare viteză. Mi se pare inadmisibil ca guvernanţii să nu sprijine niciunul dintre cele două proiecte, respectiv autostrada şi aeroportul. Asta se întâmplă din cauza incompetenţei actualului Guvern„, a mai spus Constantin Niţă.

Sursa citată a adăugat că incompetenţa a ajuns unul dintre fenomenele care macină economia românească şi administraţia publică. Vicepreşedintele PSD consideră că „din ce în ce mai puţine persoane – şi în special tineri – doresc să vină să lucreze în administraţia publică din cauza condiţiilor proaste, a birocraţiei excesive şi de aceea oamenii valoroşi nu acceptă să lucreze în administraţia publică”.

Citeste si:  ANST oferă peste 64.000 de locuri în taberele de vară
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata