Alegeri pentru Colegiul 19, organizate în 61 de secţii

14

Cei 104.586 de alegători înscrişi pe listele electorale permanente de pe raza colegiului 19 din sectorul 4 sunt aşteptaţi duminică (25 aprilie 2010), la urne pentru a-şi alege un nou deputat, după ce fostul lider conservator Daniela Popa a devenit membru în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

În sectorul 4 au fost amenajate 61 secţii de votare şi au fost tipărite circa 115.000 de buletine de vot. Buletinul de vot are un format A5 şi conţine patru pagini. La aceste alegeri, pe ultima filă a buletinului de vot va fi imprimat un spaţiu special în care se va aplica ştampila de control din partea preşedintelui secţiei de votare.

Citeste si:  Rodica Nassar anunță că va demisiona din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății

Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a constatat rămânerea definitivă a două candidaturi, cea a Lilianei Mincă (Alianţa PSD+PC) şi a Teodorei Virginia Trandafir (PDL). În urma tragerii la sorţi, pe buletinul de vot la prima poziţie figurează Liliana Mincă (PSD+PC), iar Teodora Virginia Trandafir (PDL) figurează pe poziţia a doua.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din Colegiul nr.19 din Bucureşti, pentru Camera Deputaţilor, s-a încheiat sâmbătă, la ora 7,00. Secţiile de votare vor fi deschise duminică, începând cu ora 7,00 şi se vor închide la ora 21,00.
Pentru buna desfăşurare a procesului electoral au fost mobilizaţi poliţişti şi jandarmi care vor fi implicaţi, în ziua alegerilor, în menţinerea şi asigurarea ordinii şi liniştii publice, paza secţiilor de votare şi a locurilor unde acestea sunt organizate, a Biroului Electoral Municipal, a materialelor destinate votării în timpul transportului către şi de la secţiile de votare, precum şi a spaţiilor unde acestea sunt depozitate.

Citeste si:  Cătălin Ivan a sesizat Parchetul împotriva BEC și a candidaților „favorizați” de către instituție

După încheierea procedurilor de votare, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare va verifica starea sigiliilor de pe urne şi va sigila fanta acestora, va introduce ştampilele cu menţiunea ”VOTAT” într-un plic care se sigilează prin aplicarea ştampilei de control a secţiei de votare, după care se va trece la numărarea voturilor.
Prefectura Capitalei a anunţat că a fost pus la dispoziţia locuitorilor din sectorul 4 care au dreptul de vot la Colegiul uninominal nr.19 numărul de telefon 021.9866, apelabil în ziua alegerilor în intervalul orar 07,00 – 21,00. La nivelul Primăriei Sector 4, va fi activată o linie telefonică specială, la numărul 021.337.33.10.

Citeste si:  Preşedintele Băsescu a promulgat legea ANI

De asemenea, pe site-ul instituţiei Prefectului Bucureşti (www.prefecturabucuresti.ro), la secţiunea Alegeri 2010 a fost postată lista străzilor care se încadrează în aria Colegiul uninominal numărul 19. Au fost tipărite 1.000 de afişe care conţin adresele celor 61 de secţii de votare din Colegiul uninominal nr 19, precum şi străzile arondate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata