Băsescu către Boc: Înţeleg că pot să ţin secret apartamentul din Mihăileanu?

12

Premierul Emil Boc i-a prezentat luni (26 aprilie 2010) preşedintelui Traian Băsescu, modul în care ar urma să funcţioneze Agenţia Naţională de Integritate, conform proiectului Guvernului, iar şeful statului a întrebat în glumă dacă acest lucru presupune că poată să ţină secret apartamentul din Mihăileanu.

Emil Boc a declarat că decizia Curţii Constituţionale „a pus România în dificultate”, dar a apreciat că Guvernul a găsit o soluţie în baza căreia să fie asigurată transparenţa în ce priveşte dobândirea averilor de către demnitari, să existe o Agenţie Naţional de Integritate şi să fie respectată decizia Curţii Constituţionale.

Citeste si:  Trebuie înfruntată proasta funcţionare a mecanismelor ce reduc vulnerabilitatea la corupţie

Premierul a mai spus că, în baza acestei propuneri, ANI ar urma să se ocupe de verificarea averii demnitarilor, care vor completa declaraţii ce urmează să fie supuse controlului public. Emil Boc a menţionat că declaraţia va cuprinde bunurile demnitarilor, fără a indica însă adresa exactă a locuinţei sau imobilului. „Deci înţeleg că pot să ţin secret apartamentul din Mihăileanu”, a întrebat Traian Băsescu râzând.

„Se va şti că aveţi un apartament în Bucureşti. Adresa exactă nu va fi în declaraţia publică, ci într-o declaraţie care va fi confidenţială şi va fi depozitată şi analizată de ANI”, a spus Emil Boc. Premierul a mai spus că declaraţia va include numărul conturilor şi suma totală deţinute de un demnitar, fără a se specifica însă la ce bănci au fost create.
Emil Boc s-a declarat încrezător că şi partidele de opoziţie, PSD şi PNL, vor vota în Parlament proiectul de lege iniţiat de Guvern, pentru funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Citeste si:  Tenis: Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Australian Open
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata