Indemnizaţii pentru parlamentari proporţionale cu prezenţa

29

Senatorul PDL Gabriel Mutu a propus ca senatorii şi deputaţii să primească indemnizaţie proporţional cu prezenţa la activităţile legislative.

Senatorul democrat liberal a declarat luni (26 aprilie 2010) că a depus, la sfârşitul săptămânii trecute, la Biroul Permanent al Senatului, un proiect legislativ de modificare a Legii privind Statutul senatorilor şi deputaţilor, care priveşte acordarea indemnizaţiei în funcţie de numărul de voturi pe care le-au dat în comisii şi în plen în luna respectivă.
‘Am considerat că actuala formă de pedeapsă pe care o dispune Statutul este inoperabilă, deoarece sancţiunea se realizează la sfârşitul sesiunii parlamentare, în cazul în care senatorul sau deputatul absentează la 5 şedinţe de plen sau 3 ale comisiei din care face parte’, a declarat Mutu.

Citeste si:  Casa memorială "Amza Pellea" din Băileşti, loc de pelerinaj pentru admiratorii marelui actor

El a afirmat că, la baza iniţiativei sale legislative, a stat faptul că, până la ora actuală, niciun parlamentar nu a fost sancţionat pentru absenţele din plen, motiv pentru care a considerat că trebuie regândit modul de sancţionare al acestor abateri. În urmă cu două săptămâni, un alt senator PD-L, Iulian Urban, a propus ca senatorii care absentează masiv de la lucrări să îşi piardă mandatul.

Senatorul PDL a depus un proiect legislativ de modificare a Statutului deputaţilor şi senatorilor, care prevede de la sancţiuni financiare, respectiv reducerea indemnizaţiei şi a sumei forfetare senatorilor, până la pierderea mandatului pentru parlamentarii care absentează masiv de la activităţile legislative.

Citeste si:  Ordinul privind deducerea pentru cheltuieli de cercetare-dezvoltare, publicat în MO
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata