Instanţa a rămas în pronunţare pe sechestrul din dosarul „Valiza”

10

Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a rămas în pronunţare luni (26 aprilie 2010) privind admisibilitatea recursului avocaţilor omului de afaceri George Becali la decizia Secţiei penale a ÎCCJ care a respins cererea de returnare a banilor confiscaţi de anchetatori în dosarul „Valiza”.

Prezent la proces, Becali s-a declarat nemulţumit de faptul că recursul nu s-a judecat la termenul de luni spunând că „s-a trezit de dimineaţă ca prostu”. Procurorul de şedinţă a ridicat, la termenul de luni, excepţia inadmisibilităţii acţiunii, spunând că nu se poate ataca cu recurs decizia prin care s-a respins contestaţia privind o măsură asiguratorie.

Citeste si:  NATHALIE CONF SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

Întrebat de ziarişti ce vrea să facă cu cei aproximativ 1,7 milioane de euro confiscaţi de procurori, George Becali nu a dorit să dea amănunte, dar a spus că are încredere în decizia judecătorilor de la completul de nouă, deoarece sunt nişte „sfinţi”.
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, pe 3 martie, suspendarea procesului în care finanţatorul FC Steaua Bucureşti, George Becali, este judecat pentru dare de mită şi trimiterea cazului la Curtea Constituţională a României, în vederea soluţionării unei excepţii invocate de avocaţii lui Becali.

Finanţatorul Stelei s-a declarat mulţumit de decizia de miercuri a judecătorilor. Procesul urmează să se suspende până la pronunţarea unei decizii din partea CCR. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, pe 3 februarie, cererea avocaţilor omului de afaceri George Becali de restituire a dosarului „Valiza” la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru refacerea urmăririi penale.

Citeste si:  PRO CON EDIL SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

Judecătorii au respins, de asemenea, cererea de ridicare a sechestrului instituit de procurorii anticorupţie asupra banilor pe care Becali dorea să îi ofere jucătorilor de la echipa Universitatea Cluj. Avocaţii au invocat, pe 11 ianuarie, mai multe excepţii privind legalitatea sesizării instanţei de către procurorii DNA şi au cerut, din nou, ridicarea sechestrului asigurător de pe banii oferiţi jucătorilor de la formaţia de fotbal „U” Cluj.

Procesul „Valiza” a început pe 21 ianuarie 2009, la Curtea de Apel Cluj, însă pe 6 octombrie magistraţii clujeni au admis cererea de declinare a competenţei către ÎCCJ, având în vedere calitatea de europarlamentar pe care Becali a obţinut-o pe parcurs.
Pe 18 decembrie 2008, finanţatorul clubului „Steaua”, George Becali, şi antrenorul de atunci al echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în dosarul „Valiza”. Becali este acuzat de dare de mită şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Victor Piţurcă, de favorizarea infractorului, în legătură cu infracţiunile de corupţie.

Citeste si:  Sălaj: Campanie de strângere de fonduri pentru salvarea casei memoriale Iuliu Maniu
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata