„Capcana” caselor executate silit de bănci

Unii dintre romanii care au vrut sa cumpere bunuri executate silit de banci au depus avansul solicitat de banca, dar nu au putut aduce restul de bani, pentru a face achizitia, deoarece nu aveau intreaga suma si nici nu au obtinut creditul necesar pentru achizitie. Au pierdut astfel banii, pe care bancile spun ca ii folosesc pentru achitarea costurilor de executare.

.

Pentru vanzarea bunurilor executate silit, bancile organizeaza licitatii, fiecare participant fiind obligat sa depuna intr-un cont indicat de banca un avans de 10% din valoarea bunului licitat, scrie Dailybusiness.ro.

Citeste si:  Băncile se aşteaptă ca preţul locuinţelor să se ajusteze în prima jumătate a anului 2010

Dupa ce unul dintre participanti este declarat castigator, ceilalti isi retrag avansul din cont. Banca pastreaza doar avansul de 10% al castigatorului licitatiei, iar acesta trebuie ca in 30 de zile sa aduca bancii restul de 90% din valoarea bunului executat silit. In cazul in care nu plateste pretul integral, el pierde avansul.

Un potential cumparator din Bucuresti, care isi dorea o garsoniera scoasa la vanzare pentru circa 30.000 de euro, a depus avansul de 10% (3.000 de euro) necesar pentru a putea licita si a castigat licitatia.

Citeste si:  OTP Bank: O creştere economică rapidă este aşteptată în Rusia, Ucraina şi România

Potrivit reglementarilor bancare, cumparatorul trebuia sa vina in termen de 30 de zile cu restul de 90% din suma de vanzare a imobilului, insa nu a putut prezenta banii, si a pierdut intreg avansul. In prezent, garsoniera este scoasa din nou la vanzare.

Bancile aproba destul de greu imprumuturile, asa incat clientii se pot regasi usor in situatia de a nu avea creditul la incheierea perioadei de 30 de zile.

Citește și
2 Comentarii
  1. delkin spune

    Si care este CAPCANA? V-ati fi asteptat sa cumparati cu 10% un bun fara sa mai dati si restul sau cum?

    Mie mi se pare corect cum se procedeaza:daca nu ai banii de ce te arunci sa cumperi? (romanul nu se invata niciodata se pare)

  2. ciprian spune

    nu capcana este aceea ca ei stiu, bancile, ca 90% din cei care depun avansul zu nevoie de credit pentru diferenta si stiu ca acum creditele se aproba nu in 2 saptamani cum spun ei ci in 2 luni. Aproape la fel degreu ca programulprima casa. A…… si apropo nu-ti spune nimeni ca ai sa pierzi banii daca nu intrebi…….” uite si capcana”…. care intredevar e stipulata in contract dar nu in asa fel incat sa iasa in evidenta ci …… mic si printre randuri……… deci …….?????

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata