Medicamente de 600.000 RON, aruncate la gunoi, la Institutul Cantacuzino din Iaşi

21

Conform datelor de producţie înregistrate la filiala din Iaşi a Institutului „Cantacuzino”, 29.000 de cutii, a câte 10 fiole fiecare ar putea fi distruse. Institutul a trimis probele pentru avizare la Autoritatea Naţională a Medicamentului (ANM), încă din luna ianuarie 2010, şi nici după aproape 4 luni nu a venit avizul, în condiţiile în care în mod obişnuit acordul se dădea în cel mult o lună.

„Există în livrare, în acest moment, aproximativ 47.000 de doze pentru care avem avizul, însă stocul de 29.000 de cutii nu pot fi utilizat doarece nu s-a primit numărul de control de la ANM iar acestea ar putea să fie distruse pentru că nu se pot pune pe piaţă fără respectivul aviz”, a spus Rodica Hlihor, şef serviciu financiar contabilitate, din cadrul filialei ieşene a Institutului „Cantacuzino”.

Citeste si:  Iaşi: Decathlon va deschide anul acesta un magazin în ERA, iar Omilos începe un mall

Fiecare cutie de polidin avea un preţ de ieşire de pe poarta institutului de 20,2 RON, ceea ce duce la o pierdere de aproape 600.000 RON, cât este valoarea totală a stocului care nu poate fi pus pe piaţă. Imunostimulatorul a fost fabricat anul trecut şi nu a apucat să primească avizul Autorităţii Naţionale a Medicamentului, înainte de închiderea activităţii, în luna februarie 2010.

Datele contabile arată că filiala din Iaşi a adus în visteria unităţii din capitală sume importante:  în anul 2008 aproape 8 milioane de lei, iar în 2009 peste 7 milioane de lei. Punctul de lucru de la Iaşi era singurul loc din ţară unde se producea vaccinul tetanic.

Citeste si:  De Paşti va ploua în majoritatea regiunilor

(sursa: Ziua de Iaşi)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata