Sarah Palin nu a simţit criza

10

Sarah Palin, fostul guvernator al statului Alaska, şi-a băgat în buzunar 12 milioane de dolari graţie carismei sale mediatice, de care a profitat pentru a semna mai multe contracte editoriale şi apariţii televizate, în schimbul unor sume consistente, notează ziarul La Vanguardia care a preluat un articol ce va fi publicat de New York Magazine.

Candidata republicană la vicepreşedinţia SUA, în 2008, a strâns într-un an o adevărată avere care, potrivit revistei New York, ‘nu încetează să crească’ şi la cărei bază stau mai ales vânzările memoriilor sale ‘Going Rogue: An American Story’, precum şi colaborarea cu postul de televiziune Fox.
‘Memoriile s-au vândut până acum în peste 2,2 milioane de copii iar Palin plănuieşte deja o a doua carte pentru editura Harper Collins. În ianuarie, ea a semnat un contract cu Fox News în valoare de ‘un milion de dolari pe an’, se arată într¬un articol detaliat care va apărea în viitorul număr al revistei.

Citeste si:  Soţii Kirchner din Argentina hărţuiesc ziarul Clarin

Pe de altă parte în martie, Sarah Palin a semnat un contract cu Discovery Communications pentru producerea a cel puţin opt episoade ale unui ‘reality show’ asupra Alaska pentru canalul prin cablu The Learning Channel, la preţul de un milion de dolari capitolul, din care Palin va primi în mână 250.000 de dolari.
La toate aceste sume trebuie adăugat faptul că politiciana republicană încasează pentru apariţiile sale publice la prestigiosul Washington Square Bureau, care îi promovează participările şi care îi plătesc 100.000 de dolari pentru un discurs, Palin numărându-se printre clienţii săi cei mai ceruţi.

Citeste si:  Rusia va vinde aur pentru a depăşi criza economică

Între aceştia se află nume importante, precum fostul preşedinte George W. Bush, fostul primar al New York-ului, Rudolph Giuliani, sau fostul secretar de stat, Colin Powell. Revista New York – care va publica acest reportaj în următorul său număr ce va avea pe copertă o fotografie a lui Sarah Palin sub titlul ‘Palin Inc’ şi care va ieşi pe piaţă la 3 mai – asigură că de când şi-a abandonat postul de guvernator, ea a participat la zeci de evenimente, în schimbul a 100.000 de dolari apariţia, precum la Convenţia mişcării ultra-conservatoare ‘Tea Party’.

Pentru acest eveniment desfăşurat în decembrie, pe lângă tariful amintit, Palin a cerut pentru a se deplasa până la Nashville (Tennessee) un avion privat, în care a zburat împreună cu cinci însoţitori, şi care a costat 18.000 de dolari. În articol se explică, de asemenea, că Sarah Palin a demisionat din postul de guvernator, nu pentru că se temea de vreun scandal politic, ci pentru că obligaţiile funcţiei sale nu îi permiteau să-şi continue planurile pentru promovarea cărţii sale şi dorea să câştige bani cât mai repede posibil.

Citeste si:  „An Education”: Dificila alegere a lui Jenny

‘Aveam nevie de bani şi eram preocupată constant de acest lucru’, asigură ea în articol, care culege mărturiile mai multor consilieri ai săi, care arată că Palin nu era mulţumită cu salariul anual de guvernator de 125.000 de dolari, preferând să-şi părăsească postul pentru a-şi exploata carisma mediatică la nivel naţional.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata