De la 15 mai 2010 intră în vigoare noile reglementări privind concediile medicale

13

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat joi că din 15 mai concediile medicale se vor acorda după noile prevederi legale.

El a explicat că pacientul care doreşte un concediu medical va merge la medicul de familie, va fi consultat şi va completa o declaraţie pe proprie răspundere prin care îşi exprimă acordul ca în 24 de ore să îşi anunţe angajatorul, va da adresa la care poate fi găsit în intervalul orar 8-11, 12-17 şi 18-20 pentru a putea fi vizitat, cu excepţia situaţiilor justificate medical. În cazul nerespectării acestor cerinţe, pacientului nu i se va plăti concediul medical.

Citeste si:  Dobânda penalizatoare va fi redusă în noul Cod Fiscal

Primele 5 zile de concediu medical sunt plătite de angajator, iar din ziua a 6-a de căte Casa de Asigurări de Sănătate. Cseke Attila a precizat că se apelează la poliţie numai dacă este nevoie şi nu se intră în domiciliul pacientului. Comisia care se va deplasa la domciliul pacientului va încheia un proces verbal care va fi semnat şi de pacient, în cazul în care acesta nu este găsit la domiciliu, se precizează acest lucru în proces şi se sistează plata concediului medical.

Citeste si:  Examen pentru atestat de studii complementare pentru medici, farmacişti şi stomatologi pe 24 septembrie
Citește și
1 Comentariu
  1. andreic spune

    asta e cretinism,,,,,,da poate imi iau concediu medical sa merg in statiune balneara pt tratament….ce face bvine politia su ala dupa mine sa ma caute in bazin acolo? ptiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata