Parc de panouri solare, la Sfântu Gheorghe

41

Primăria Sfântu Gheorghe a elaborat un proiect în scopul amenajării unui parc de panouri solare, prin intermediul căruia va asigura parţial iluminatul public şi alimentarea cu energie electrică a mai multor instituţii din municipiu.

Viceprimarul Sztakics Eva a declarat vineri că acest parc fotovoltaic va fi amenajat pe o suprafaţă de patru hectare de teren aflat spre Vâlcele, iar cantitatea de energie produsă va intra în sistemul electric naţional.

„Practic noi vom plăti doar o diferenţă, pentru că din consumul total al municipiului se va scădea cantitatea de energie produsă de noi”, a declarat Sztakics Eva.

Citeste si:  Qatarul va construi două complexe petrochimice în China şi Vietnam

Potrivit acesteia, prin intermediul panourilor solare va putea fi acoperit 85 la sută din consumul de curent electric al municipiului Sfântu Gheorghe şi astfel se va face o economie importantă la bugetul local.

Valoarea totală a investiţiei este evaluată la 45 de milioane de lei, iar autorităţile locale vor încerca să obţină o treime din această sumă prin Programul Operaţional Regional, pe componenta valorificării resurselor regenerabile.

Consiliul local municipal a aprobat participarea la acest proiect cu o contribuţie proprie în valoare de aproape 930.000 de lei.

Citeste si:  Summit Economic Forum 2009, la Bucureşti
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata