Hotelurile intră în topul celor mai scumpe proprietăţi scoase la licitaţie de către bănci

Executorii reusesc cu greu sa vanda din prima locuintele si terenurile aduse de clienti in garantie, scrie Ziarul Financiar.

Bancile au ajuns sa execute silit si sa puna in vanzare si case si terenuri care valoreaza doua-trei milioane de lei, chiar daca de-abia reusesc sa vanda dupa tentative repetate apartamente de cateva zeci de mii de lei.

Exista cazuri in care bancherii scot la licitatie bunuri a caror valoare este de douazeci-treizeci de ori mai mare decat debitul pe care il au de recuperat de la clienti, dar si cazuri in care dupa vanzarea proprietatii banca nu isi recupereaza nici macar 10% din creanta.

Citeste si:  Credite pentru case construite de la zero prin "Prima casă 2"

Executorii bancari spun ca nivelul cererii pentru bunurile executate silit este redus si indiferent de pretul acestora proprietatile se vand de obicei dupa mai multe licitatii. Cererii reduse i se adauga si procedura greoaie, numai organizarea primei licitatii putand dura pana la 90 de zile, trecand prin etapele notificarii clientului, evaluarii proprietatii si publicarii anuntului de vanzare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata