Scandal la plata salariilor la Fortus

La sfirsitul lunii aprilie 2010, au fost efectuate plati catre 97 de persoane din conducerea combinatului, in timp ce 300 de muncitori au de primit drepturi salariale aferente lunii august 2009.

De tratamentul preferential au beneficiat 97 de persoane cu functii de conducere, de la directori pina la sefi de sectie, care a primit diferentele salariale pentru lunile septembrie, octombrie si noiembrie. In total au fost efectuate plati de 550.000 lei. Administratorii judiciari sustin ca decizia nu le-a apartinut, singura responsabila fiind directoarea economica Marcela Paun, care avea drept de semnatura.

Citeste si:  MAKELHID SRL - notificare privind deschiderea procedurii generale a insolvenţei

„Problema este ca in combinat este un matriarhat. Drept de semnatura in combinat au Marcela Paun si Silvana Dalea (asociat unic Sigma IPURL, unul dintre administratorii judiciari ai Fortus SA), dar nu stiu cine are prioritate: varza a la Cluj sau pirjoalele moldovenesti?
Stiu ca sint aproximativ 300 de angajati care nu si-au luat banii pe august, dar, in schimb, sefilor li s-au platit diferentele salariale ramase neachitate din Fondul de Garantare”, a declarat Florin Rugina, mic actionar al combinatului si reprezentantul unei parti a salariatilor disponibilizati.

Citeste si:  Resonance Electric Show (RES 2014) aduce în prim plan sistemele de iluminat cu surse LED

(sursa: Ziarul de Iaşi)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata