Petrom renunţă la 270 de angajaţi

Petrom, singurul producator roman de petrol si gaze, a decis externalizarea unei parti a activitatilor de reparatii de echipament petrolier, ceea ce va duce la renuntarea la 270 de angajati.

.
Externalizarea va fi facuta catre CDI Oilfields Services, filiala locala a grupului industrial britanic Smiths, cu afaceri de peste 1,2 miliarde lire sterline anul trecut, scrie Ziarul Financiar.

In incercarea de a-si reduce costurile, externalizarea unor activitati este una dintre solutii, alaturi de alte masuri cum ar fi amanarea unor investitii sau regandirea unor obiective anuntate in anii anteriori crizei.

Citeste si:  România ascunde un adevărat tezaur încă neexploatat

Prin aceasta masura, Petrom a renuntat practic la 270 de angajati, raspanditi in 21 de puncte de lucru, care au trecut in contul CDI Oilfields Services. Potrivit datelor Petrom, compania mai avea anul trecut peste 27.000 de angajati, mult mai putini decat cei peste 50.000 de oameni care lucrau in companie in 2004, in momentul privatizarii catre austriecii de la OMV.

Un alt exemplu de externalizare din partea Petrom a fost in 2008, cand compania a renuntat la partea de mentenanta pentru rafinaria Petrobrazi, una dintre cele doua unitati de rafinare ale companiei, angajatii fiind preluati de Siemens.

Citeste si:  Petrom majorează preţul de referinţă la motorină cu 5 bani/litru
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata