Transportatorii dau un ultim avertisment guvernului, înainte de a trece la proteste în Capitală

Federaţia Operatorilor Romani de Transport organizează vineri, 8 mai, o amplă acţiune la nivel naţional, care va consta în oprirea, timp de 15 minute, a întregii activităţi, atât în autobaze, autogări, cât şi pe traseu, potrivit preşedintelui FORT, Augustin Hagiu.

Acţiunea se va derula în intervalul orar 14.00-14.15.

„Această măsură reprezintă un ultim avertisment adresat guvernului, înainte de manifestarea din Capitală, ce se va desfăşura cu sau fără autorizaţie de la primărie, în cazul în care revendicările nu sunt rezolvate”, a precizat Hagiu.

FORT a solicitat guvernului prelungirea valabilităţii licenţelor de trasee judeţene şi interjudeţene, dar, cu toate ca s-a semnat şi un protocol în acest sens, nu s-a concretizat nimic.

Citeste si:  MAE: Ministrul Aurescu a activat celula de criză, în urma atacurilor din Paris

Totodată, FORT a solicitat compensarea datoriilor pe care statul le înregistrează faţă de operatorii de transport, precum şi alte măsuri ce ţin de stabilitatea afacerilor din transport.

„Transportatorii rutieri de persoane din FORT sunt îngrijoraţi de fenomenul de naţionalizare care începe să învăluie România, în condiţiile în care consiliile locale şi judeţene sfidează absolut orice regulă, aplicând măsuri de tip ‘stat în stat’ şi subjugând afaceri ce se derulează de 20 de ani şi care ajung astfel la mâna baronilor locali şi judeţeni”, mai spune Hagiu.

FORT acordă termen de o săptămână guvernului să ia o decizie, iar în cazul continuării tergiversării lucrurilor intenţionează să oprească transporturile, iar Bucureştiul va fi invadat de microbuze şi autocare.

Citeste si:  Agenţii de poliţie cu studii superioare îşi recâştigă sporul de 25% din salariul de bază

FORT reprezintă peste 70 la sută din societăţile comerciale cu profil de autogări din România, precum şi 80 la sută din transportatorii rutieri de persoane în trafic judeţean şi interjudeţean.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner