Vlădescu: Nu discutăm despre disponibilizări, ci despre o necesară restructurare a sectorului bugetar

11

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat vineri, 7 mai, că în prezent nu se discută despre disponibilizări, ci despre restructurarea sectorului bugetar, care va trebui realizată până la începutul anului viitor.

„În momentul de faţă nu discutăm despre disponibilizări, discutăm despre o necesară restructurare a sectorului bugetar, care va trebui făcută până la începutul anului viitor, astfel încât baza de la care se pleacă în 2011 să fie o bază sănătoasă”, a spus ministrul Finanţelor, răspunzând unei întrebări a ziariştilor cu privire la disponibilizările din sistem care ar trebui făcute.

Citeste si:  Băsescu: Vă garantez că pensiile şi salariile vor fi plătite integral

Întrebat despre modul în care se va realiza scăderea pensiilor şi salariilor, anunţată joi seară de preşedintele Traian Băsescu, Vlădescu a răspuns: „Veţi vedea în proiectul de buget”.

El a adăugat, cu privire la aceste măsuri anunţate, că numărul de pensionari şi pensia medie a crescut, în consecinţă există o cheltuială suplimentară, care nu mai poate fi compensată de la bugetul de stat.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi seară, cu privire la măsurile convenite cu FMI, că fondul de salarii în sectorul bugetar va fi redus cu 25 la sută, începând cu 1 iunie, iar cel de pensii cu 15 la sută. Băsescu a anunţat, totodată, reducerea cu 15 la sută a ajutorului de şomaj şi a susţinut că se va proceda la reducerea masivă a subvenţiilor, iar banii recuperaţi vor fi alocaţi ţintit către cei care în mod real au nevoie de sprijin financiar.

Citeste si:  Pensiile sub 1.000 de lei vor fi şi ele reduse
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata