Cele mai tari invenţii premiate la Iaşi

La cea de a doua editie a Salonului „Euro Invent”, gazduita de Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului Iaşi, in perioada 7-9 mai, gazdele au obtinut Marele premiu pentru Mediu, prin echipa coordonata de prof.univ.dr. Carmen Teodosiu, prorector al Universitatii Tehnice „Gh. Asachi”.

.

Impreuna cu trei doctoranzi, el a prezentat un procedeu integrat de epurare a apelor uzate, informează Ziarul de Iaşi.

Universitatea Tehnica Iaşi a obtinut 16 medalii, Universitatea „Cuza” a fost premiata cu 6 medalii, iar Institutul National de Inventica si-a adjudecat, de asemenea, 6 medalii.

Citeste si:  România vrea să vândă în premieră eurobonduri cu maturitatea la 20 de ani

„Cei de la la Universitatea Tehnica au fost premiati pentru procedee de obtinere a unor compusi prin sinteza chimica cu aplicatie in medicina, pentru propunerea unor tehnologii moderne de producere a energiei electrice si pentru un sistem de construire a caselor din lemn”, a precizat Andrei Sandu, presedintele Forumului Inventatorilor Romani, organizatorul „Euro Invent”.

De la „Cuza” ca a primit medalii  Facultatea de Sport, pentru doua dispozitive de recuperare musculara, iar de la Institutul National de Inventica au fost premiate tot tehnologii din domeniile energetic si constructii.

Citeste si:  Băsescu: Şi Federaţia Rusă are de câştigat de pe urma asocierii fostelor republici sovietice la UE
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata